Club Brugge dient klacht in: "Match tegen KV Mechelen herspelen"

Club Brugge dient klacht in: "Match tegen KV Mechelen herspelen"
Foto: © photonews

Bij Club Brugge waren ze niet te spreken over de wedstrijdleiding en VAR afgelopen weekend. Een geldig doelpunt werd onterecht afgekeurd.

Heel wat heibel na KV Mechelen-Club Brugge afgelopen weekend. Club Brugge zag een doelpunt van Thiago afgekeurd worden, maar diezelfde avond al liet het Referee Department weten dat de goal wel degelijk geldig was.

“Club Brugge heeft deze middag klacht neergelegd bij het Professional Referee Department naar aanleiding van de buitenspelfase in de wedstrijd KV Mechelen – Club Brugge”, staat op de website van blauwzwart te lezen.

“Club verwijst hierbij naar het moment in de 72e minuut van de wedstrijd waarop een geldig gescoord doelpunt van Club Brugge onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel en waarbij de Video Assistant Referee (VAR) geen interventie deed om de onterechte beslissing te corrigeren.”

“Niet enkel in het belang van Club Brugge maar ook in het belang van de professionalisering van het Belgische voetbal lijkt het Club belangrijk dat deze fout niet zonder gevolg blijft. Club kan aanvaarden dat er een menselijke fout gebeurt op het veld. In deze is er echter geen sprake van een menselijke fout maar van een professioneel-technische fout.”

“De VAR is ontstaan om menselijke fouten uit de wedstrijd te halen in wedstrijdbepalende fases, via technische hulpmiddelen. Wanneer de VAR een dusdanige wedstrijdbepalende fout maakt, die niet voor interpretatie vatbaar is, moet dit beschouwd worden als een professioneel-technische fout en moet desgevallend de wedstrijd dus worden herspeeld.”

“Club heeft in deze case ook contact gezocht met de Competitions Manager van KBVB die ons liet weten dat er geen scheidsrechtersrapport werd opgemaakt omdat er geen sprake was van een incident, hetgeen fundamenteel onjuist is. Club Brugge blijft vragende partij om de communicatie in de VAR-ruimte alsook die tussen de VAR en het scheidsrechterskorps vrij te geven.”

Vind jij dat de wedstrijd moet herspeeld worden?

31%
69%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties