Belgian Red Flames kennen hun stek op FIFA-ranglijst na sterke Nations League

Belgian Red Flames kennen hun stek op FIFA-ranglijst na sterke Nations League
Foto: © photonews

De sky is de limit voor de Belgian Red Flames, al was het niet halen van het WK een pijnlijke tegenvaller met oog op de toekomst. De afgelopen Nations League was dan weer wél heel hoopvol te noemen.

Op de nieuwe FIFA-wereldranglijst waren de Red Flames zeer stabiel gebleken in de laatste rankings en dat is ook niet anders voor de laatste ranking. Een gestage stijging is zo stilaan het deel van de Belgian Red Flames.

De Belgian Red Flames stonden op de laatste ranking van 2022 op een 20e plaats, in maart 2023 stonden ze 19e en na het WK stonden ze op de achttiende plek. Daar blijven ze nu - ondanks een sterke Nations League - staan doordat Noord-Korea opnieuw in de rankings staat.

Belgian Red Flames kamperen op achttiende plaats

De Red Flames wonnen wel 25 punten bij, waardoor ze de kloof op bepaalde landen toch wel wat kleiner maken en dus ook over China springen. Italië deed de beste zaken en steeg van 17 naar 14 in het klassement.

Bovenaan is Spanje de nieuwe nummer 1, de wereldkampioen staat nu voor het eerst in zijn geschiedenis op kop. De USA en Frankrijk vervolledigen het podium, Zweden zakt van de eerste naar de vijfde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties