Niet de eerste keer dat het gebeurde: "Jammer voor de Gentse fans"

Niet de eerste keer dat het gebeurde: "Jammer voor de Gentse fans"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk is de laatste tegenstander van 2023 voor KAA Gent. Wim De Coninck maakt al van de gelegenheid gebruik om een evaluatie te maken.

Een derde plek in de rangschikking van de Jupiler Pro League. Daarmee kan KAA Gent als er geen ongelukken gebeuren tegen KV Kortrijk de winterstop in.

Analist Wim De Coninck staat al klaar met zijn evaluatie van dit seizoen tot dusver. “Ik vind dit AA Gent echt heel sterk, dit is een zeer moeilijk te manoeuvreren ploeg”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “De Buffalo’s brengen altijd heel offensief voetbal, dat ik bijna op gelijke hoogte durfde te zetten met Union.”

Al is er toch geen absolute zekerheid. “De nederlagen tegen Cercle Brugge, Club Brugge en Maccabi Tel Aviv doen me dan weer twijfelen. Ze presteerden toen echt wel onder de maat. Toch blijven de positieve zaken primeren, ook al speelden ze – ook in de topduels – net iets te vaak gelijk.”

Tissoudali verkeert in de beste vorm, het is alleen wachten tot ook Cuypers en Orban weer op topniveau geraken. “De echte Cuypers en Orban kunnen toch niet verdwenen zijn?”, vraagt De Coninck zich af.

Al zag hij wel een parallel in die drie nederlagen die hij eerder al noemde. “Een offday kan nu eenmaal gebeuren, maar het gebeurde wel vaak op bezoek in Brugge – zowel bij de Vereniging als bij Club. Toeval, maar wel jammer voor de Gentse fans, natuurlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties