Wesley Sonck moest moeilijke keuze maken, Belgische voetbalbond verdedigt zich na einde samenwerking

Wesley Sonck moest moeilijke keuze maken, Belgische voetbalbond verdedigt zich na einde samenwerking

Volg België nu via WhatsApp!

Opvallend nieuws eerder deze week: Wesley Sonck verlaat de Belgische voetbalbond en is niet langer de bondscoach van de U19. Hij moest een keuze maken tussen het werken als coach en televisiewerk als co-commentator en

De Belgische voetbalbond is een andere weg ingeslagen. En daarbinnen past ook een nieuwe filosofie, die van de professionalisering. Maar dat heeft dus ook zijn gevolgen voor een aantal van de bondscoaches bij de jeugdlichtingen.

Trainers van de nationale jeugdploegen mogen geen televisiewerk meer doen als analist. En dus werd Wesley Sonck van de U19 voor de keuze gezet. Hij besloot te kiezen voor zijn televisiewerk en dus te stoppen als bondscoach.

De U19 deed het nochtans goed onder de hoede van Sonck, maar moet nu dus op zoek naar een nieuwe oefenmeester. In onderling overleg werd afscheid genomen, zoals dat eerder ook al gebeurde met Olivier Deschacht die assistent was bij de Belgische beloften. 

Kwaliteit ten goede laten komen

Het gaat over een verdere professionalisering van het ambt van bondscoach. "De bond wil dat trainers zich voltijds kunnen vrijmaken voor scouting, analyses, trainingen en toernooien. Dat kan de kwaliteit alleen maar ten goede komen."

Ook de partijdigheid wordt zo meteen aan de kant geschoven bij een eventuele analyse van een jonkie uit de eigen kenr. Dat beseft technisch directeur Jelle Schelstraete en geeft hij aan in Het Laatste Nieuws: "We kiezen liever voor de duidelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties