🎥 Rode Duivels tellen af: "Het gevoel leeft in de groep dat er iets moois kan gebeuren in Duitsland"

Brandon Morren vanuit basiskamp Rode Duivels
| 0 reacties
🎥 Rode Duivels tellen af: "Het gevoel leeft in de groep dat er iets moois kan gebeuren in Duitsland"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels trainden op vrijdag voor de derde keer op Duitse grond. Het werd ook meteen de eerste gesloten training... nu wordt het serieus.

Vrijdag om iets na half 11 kwamen de Rode Duivels het oefenterrein in Freiburg op. De derde keer op Duitse grond, en meteen ook de eerste (deels) gesloten training.

De voorbereiding op het eerste groepsduel tegen Slovakije begint stilaan serieus te worden. De pers was slechts 15 minuten welkom op de training, nadien gingen Domenico Tedesco en zijn troepen alleen verder.

Nog steeds geen Witsel...

Wat al snel opviel, was de afwezigheid van Axel Witsel. De verdediger kampt met een kuitblessure en trainde opnieuw niet mee. Daardoor lijkt het stilaan onmogelijk om hem fit te krijgen voor het laatste oefenduel.

Dat doet ons vermoeden dat de verdediging zal gevormd worden met Maxim De Cuyper op links, Zeno Debast naast Wout Faes centraal achteraan en Timothy Castagne.

Opvallend goede groepssfeer

Wat nog erg opviel was de groepssfeer. Bondscoach Tedesco kwam wat sneller op het oefenveld dan zijn spelers en ging dan maar een klein praatje maken met de journalisten.

Tijdens het persmoment, waar Yannick Carrasco en Charles De Ketelaere aanwezig waren, werd stevig benadrukt dat de honger erg groot is en dat het groepsgevoel echt aanwezig is.

Carrasco deed er zelfs een schepje bovenop en vertelde dat hij enkel tevreden zou zijn als België de finale haalt. Wanneer hij Tedesco in één woord moest omschrijven was hij duidelijk: winnaarsmentaliteit.

Spannende dagen

Nu volgen er nog enkele spannende dagen voor de Rode Duivels. Op zaterdag volgt een volledig gesloten training, met een persmoment nadien. Castagne en Vermeeren zullen praten.

Zondag vertrekt de bende naar Frankfurt en dan begint het echte werk. Maandagavond om 21u00 rolt de bal...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties