Overzicht buitenland: Sterren PSG nemen snipperdag en Belgisch scoretintje in Milaan

Caroline Tonnelier

Het is een drukke zondagmiddag op de Europese velden. Wij brengen de belangrijkste resultaten in een overzicht.

Ligue 1

PSG-Monaco 0-2

Voor PSG is de riem eraf. De Parijzenaars zijn reeds kampioen en voor de sterren hoefde het allemaal niet meer. Tegen Monaco lieten ze een vrij lusteloze indruk en in de tweede helft gingen de Monegasken er dan ook over. Tavares op penalty en Vagner maakten er 0-2 van. Voor Monaco wel een héél belangrijke zege, want ze lopen nu vijf punten uit in de strijd om de tweede plaats.

Eredivisie

PSV-Ajax 0-2

De Lampenclub incasseerde al na 2 minuten een stevige domper toen Milik voor 0-1 zorgde. Een score die lange tijd op het bord bleef staan, tot Milik opnieuw toesloeg. De spits bediende El Ghazi die er 0-2 van maakte. Door deze prestigieuze zege wipt Ajax over PSV naar de leiding in de Eredivisie.

Italië

AC Milan- Lazio 1-1

De laatavondmatch tussen AC Milan en Lazio eindigde op 1-1. En er was een Belgisch tintje aan het duel. Carlos Bacca zette Milan na een kwartier op voorsprong. Lucas Biglia verzorgde dan weer de assist op Marco Parolo voor de 1-1. Lazio eindigde nog met tien na een rode kaart voor 'what's in a name' Lulic. Geen van beide ploegen schiet veel op met dit gelijkspel. AC staat zesde, Lazio achtste.

Torino-Juventus 1-4

In Turijn werd de derby afgewerkt. Het was uiteraard geen verrassing dat Juventus met de zege aan de haal ging. 1-4 werd het, met onder meer twee goals van Morata en een heerlijke vrije trap van Pogba.

Nog in Italië klopte de tweede in de stand, Napoli, thuis Genoa dankzij Gonzalo Higuain. Bij de rust stond het nog 0-1 na een doelpunt van Rincon. Maar in de tweede helft zorgde Higuain met twee goals voor de voorsprong. De Marokkaanse-Belg Omar El Kaddouri zorgde voor de derde Napolitaanse treffer.

Bundesliga

In Duitsland knoopte Bayer Leverkusen vorig weekend opnieuw aan met de zege. Tegen Stuttgart maakten ze er meteen zes op zes van en ze houden zo de Europese droom levendig.

In Nederland zijn alle ogen gericht op de topper tussen PSV en Ajax, maar intussen sleepte Twente een gelijkspel uit de brand tegen AZ. Daar hing een prachtig verhaal aan vast.