Overzicht buitenland: bekerwinnaars in Italië, Frankrijk en Duitsland bekend

Caroline Tonnelier
| 9 reacties

In België is de bekerwinnaar al een tijdje gekend, maar de meeste andere competities planden de bekerfinale na het einde van het seizoen. Dit weekend met andere woorden. Een overzicht.

In Engeland was het Manchester United dat een nieuwe FA Cup in zijn prijzenkast mocht zetten. Maar ook in Frankrijk, Italië en Duitsland werd om de winst in de beker gestreden. En op twee van de drie velden was het erg spannend.

Dubbel voor Bayern

In Duitsland bijvoorbeeld. Daar eindigde de clash tussen de twee grootmachten op 0-0. Ook in de verlengingen slaagden Bayern en Borussia, doorgaans goed bij schot, niet in te scoren.

Penalty's moesten uitsluitsel brengen over de bekerwinst. Twee missers werden Borussia fataal: Bender en Sokratis faalden, terwijl bij Bayern alleen Kimmich miste. Douglas Costa was de man die de beslissende penalty binnentrapte, goed voor de dubbel voor Bayern.

PSG ook in de beker te sterk voor de rest

Voor spanning moet je niet in Frankrijk zijn. In de competitie al helemaal niet, maar ook niet in de beker. PSG was een maatje te groot voor Olympique Marseille. De match was amper op gang getrapt toen Matuidi de Parijzenaren al op voorsprong bracht. Thauvin maakte snel gelijk en Olympique haalde de rust met 1-1.

Op het uur was de match gespeeld, na een penaltytreffer van Zlatan en een doelpunt van Cavani. En Ibrahimovic nam afscheid in stijl, want hij maakte er ook nog 1-4 van. Ook Batshuayi wilde graag een mooi afscheid en pikte ook zijn goaltje mee. Al betekende dat natuurlijk weinig bij een 2-4 eindstand.

Juventus wint ook de beker

Ook in Italië gaan de titel en de beker dezelfde richting uit. Juventus had verlengingen nodig om afstand te nemen van AC Milan. Na 90 minuten was het nog 0-0, maar Morata werd met een doelpunt na 110 minuten de matchwinnaar. Juventus schrijft zo geschiedenis door de eerste club in de Italiaanse geschiedenis te worden die twee keer op rij de dubbel pakt.