Messoudi vergroot de leiderspositie van Beerschot Wilrijk in topper tegen Cercle

Yannick Lambrecht
| 107 reacties

In eerste klasse B stond zondag een echte topper op het programma. Cercle Brugge tegen Beerschot Wilrijk, oftwel nummer twee tegen nummer één. De winnaar zou ongetwijfeld een sterke zaak doen.

De eerste helft was aangenaam om te volgen, met vooral knalprestaties van beide doelmannen. Zowel Nardi als Romo voorkwamen gemaakte doelpunten en hielden zo voorlopig hun netten schoon.

De doorbraak kwam er in minuut 65, toen de Vereniging even niet stond op te letten en Mo Messoudi alleen voor doel kwam. Die werkte koeltjes af, 0-1 voor de Mannekes. Met een hevig uitvak achter zich konden ze die voorsprong ook vasthouden tot het einde. Cercle kwam in de blessuretijd zelfs nog met tien te staan na rood voor Omolo.

Promovendus Beerschot Wilrijk blijft zo ruim op de eerste plaats met een zeer knappe 13 op 15. Cercle is de eerste achtervolger met negen punten.