UEFA heeft knoop doorgehakt over België - Zweden - bent u tevreden met deze beslissing?

UEFA heeft knoop doorgehakt over België - Zweden - bent u tevreden met deze beslissing?

België - Zweden werd maandagavond bij de rust gestaakt omwille van een terreuraanval op Zweedse supporters. De UEFA heeft ondertussen de knoop doorgehakt.

De UEFA had aangegeven ten laatste vrijdag een definitief antwoord te zullen geven op de vraag wat er moest gebeuren met de tweede helft van België - Zweden. Er lagen daarbij verschillende pistes op tafel.

Een forfaitnederlaag voor Zweden, de 1-1 laten staan of de tweede helft later nog (al dan niet achter gesloten deuren) afwerken waren de mogelijkheden. De Europese voetbalbond UEFA heeft nu de knoop doorgehakt.

Zowel de Rode Duivels als de Zweden hadden al laten weten dat ze liefst de 1-1 gewoon op het scorebord lieten staan. Voetbal was maandagavond plots een bijzaak gezien de gebeurtenissen.

De UEFA is daarin nu meegegaan. Ze hebben beslist om de 1-1 als definitief resultaat te laten staan. De Belgen hebben zo dus 17 punten in hun groep, als ze de laatste wedstrijd ruim winnen moet Hongarije al ongemeen hard uithalen om de Rode Duivels nog van een stekje als reekshoofd af te houden.

Bent u tevreden met deze beslissing?

71%
29%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties