eupEupen
kvkKV Kortrijk
Datum: 06/11/2005 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Kehrweg Stadion
Tweede periode van start in tweede
Niels Hendriks
| 0 reacties
Tweede periode van start in tweede
Foto: © SC

Voorbeschouwing tweede klasse - Speeldag n°11

KVSK United heeft vorige week de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Dit betekent dat dit weekend de tweede periode van start gaat. De meest in het oog springende wedstrijd van deze elfde speeldag is ongetwijfeld de clash tussen KV Mechelen en Antwerp.

Na de prachtprestatie van vorige week ontvangt leider KVSK United aan de Gestelsedijk VW Hamme. De ploeg van trainer Rudi Verkempinck kon in de laatste vijf wedstrijden maar één keer winnen en is afgezakt naar een dertiende plaats. Kan United hun schitterende reeks van 40 wedstrijden zonder nederlaag verder zetten tegen Hamme? Dessel Sport dat vorige week op eigen veld KV Mechelen versloeg maar net naast de periodetitel greep heeft een moeilijke verplaatsing naar OH Leuven voor de boeg. OHL heeft namelijk thuis nog maar één keer verloren, alle andere thuiswedstrijden werden gewonnen met ondermeer klinkende resultaten zoals 4-0 en 5-0.

Ook Bergen was vorig weekend lange tijd virtueel periodekampioen maar strandde net zoals Dessel op één punt. Op deze eerste speeldag van de tweede periode krijgt het rode lantaarn Geel op bezoek. De Kempense ploeg won vorige week wel maar staat nog steeds alleen laatste. KV Kortrijk dat op de vorige speeldag met 0-4 ging winnen op de Bosuil trekt naar Eupen. In tegenstelling tot KVK kreeg Eupen vorige week een pak rammel van Bergen. Beide ploegen staan in de bovenste helft van de rangschikking en lossen de verwachtingen in.

KV Oostende blijft het na hun zwakke start goed doen en staat op een vijfde plaats. Deze speeldag trekt de kustploeg naar Virton dat vorige week met 2-0 verloor van Geel. RS Waasland, de nummer zeven in de rangschikking, krijgt Tubize over de vloer. Beide ploegen geraakten vorige week niet verder dan een gelijkspel en zullen terug willen aanknopen met een zege.

Dé topper van het weekend speelt zich af Achter de Kazerne waar KV Mechelen en Antwerp elkaar treffen. Beide ploegen speelden tot dusver geen rol van betekenis in tweede klasse maar de klassieker tussen Malinwa en de Great Old zal allicht rond de 10.000 toeschouwers lokken. KVM staat met een negende plaats in de middenmoot, Antwerp daarentegen zit met amper negen punten in een grote crisis. 

Ook bij KBHZ gaat het onverwacht slecht. De ploeg van Luc Nilis moet op zoek naar de drie punten tegen SK Ronse. Bij KBHZ werden enkele beloften naar de A-kern overgeheveld, benieuwd of dit succes zal hebben. Ten slotte staat er met Union SG - SK Deinze nog een erg belangrijk degradatieduel op het menu. Beide ploegen behaalden nog maar negen punten en staan samen met Antwerp een gedeelde veertiende plaats.


Meer nieuws

2e klasse