Datum: 22/11/2013 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Kehrweg Stadion
Kan Westerlo leidersplaats behouden in Eupen?
Kan Westerlo leidersplaats behouden in Eupen?
Foto: © SC

Vanavond is er al de topper van de speeldag in tweede klasse. Leider Westerlo gaat op bezoek bij Eupen, dat mits winst op en over de Kempenaars kan raken.

Alweer een absolute topper vanavond in tweede klasse. De topploegen staan nog steeds allen dicht bij elkaar - het verschil tussen leider Westerlo en de vierde in de stand is vijf punten - en dus is elke overwinning in een onderling duel levensbelangrijk.

Momenteel staat de ploeg van Dennis Van Wijk twee punten voor op Eupen, bij een overwinning kan de ex-eersteklasser dus misschien wel een eerste kloofje slaan in de Belgacom League.

Beste aanval tegen beste verdeding

Eupen - Westerlo is ook het duel tussen de beste aanval en de beste verdediging. Eupen scoorde al 41 doelpunten in 16 wedstrijden. In zes wedstrijden werd bovendien vier keer of meer gescoord, dus draait de Eupense aanval bijzonder goed.

Westerlo van haar kant kreeg er nog maar dertien te slikken, dus wordt het uitkijken wie het beste blijkt: de aanvallers van de thuisploeg, of de verdedigers van de bezoekers.

Westerlo heeft wel nog een uitgebreide ziekenboeg: het kan nog steeds niet rekenen op de geblesseerden Van den Bergh, Ruiz, Vervoort, Huysmans en Annys.

Meer nieuws

2e klasse