wesWesterlo
rwdmRWDM
Datum: 20/08/2021 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Het Kuipje
1B- Westerlo en RWDM trappen speeldag 2 op gang: wie behoudt perfect rapport?
Dennis Rosiers
| 2 reacties

Volg Westerlo-RWDM vanavond live vanaf 20u00

1B- Westerlo en RWDM trappen speeldag 2 op gang: wie behoudt perfect rapport?

Westerlo-RWDM is vrijdagavond de eerste affiche van de tweede speeldag in de 1B Pro League. Beide teams begonnen aan de competitie met een eenvoudige zege en willen op dat elan verdergaan.

Westerlo begon afgelopen zondag met een logische 0-2 zege tegen het onlangs bijeengeraapte elftal van Virton. Van Eenoo en nieuwkomer Bernat, die fraaie staaltjes liet zien, konden telkens een assist van Dierckx afronden.

De kemphanen zijn met torenhoge ambities gestart aan de competitie en willen dit seizoen de promotiedroom waarmaken. De wedstrijd tegen een stevig geheel als RWDM zal dan ook een goeie test zijn voor de ploeg van Jonas De Roeck, die het nog steeds zonder Remmer (enkel) en Vetokele (spierblessure) moet stellen.

Vier ex-Westerlospelers

RWDM pakte op de openinsspeeldag meteen de scalp van Excelsior Moeskroen (3-1). Een knappe zege van de Brusselaars, al is de degradant van 1A op dit moment nog geen waardemeter. Door het transferverbod konden Les Hurlus immers pas erg laat versterkingen binnenhalen. Ook voor Vincent Euvrard en de zijnen zal vrijdagavond duidelijk worden hoever ze al staan.

Bij RWDM lopen er bovendien vier jongens rond die een verleden hebben bij Westerlo. Rommens, Van Den Bogaert en Ruyssen stonden er enkele jaren onder contract, Ephestion is nog steeds eigendom van Westerlo en wordt voor het tweede seizoen op rij uitgeleend.

Stadion: Het Kuipke

Ref: Quentin Pirard

Aftrap: 20u00

Volg de wedstrijd hier live met updates vanaf 20u00.

Je kans wagen? Check zeker BetFIRST voor de meest interessante odds!

Meer nieuws

2e klasse