andAnderlecht
gntKAA Gent
1-0
Datum: 22/04/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Lotto Park
Valt titelstrijd in beslissende plooi?
Kristof Blomme
Valt titelstrijd in beslissende plooi?
Foto: © SC

Zondagavond staan er nog twee toppers op het menu. De nummers één en twee van het klassement moeten aan de bak. Anderlecht ontvangt AA Gent, het nummer vier in de stand. Racing Genk moet op bezoek bij Club Brugge.

Om 18 uur staan Anderlecht en AA Gent tegenover elkaar. De Brusselaars tellen nog steeds twee punten meer dan rivaal Racing Genk. Een overwinning tegen de Buffalo's brengt paars-wit opnieuw een stap dichter bij de landskroon. Ook AA Gent pakt best de drie punten wil het nog duelleren om de derde plaats met Standard. Bij Anderlecht zijn Pareja, Goor en Mpenza geblesseerd. Frutos is nog twijfelachtig. Hassan staat geschorst aan de kant. Mogelijk komen Legear en Van Damme opnieuw aan de aftrap. Tchité komt, in tegenstelling tot de bekerpartij, opnieuw aan de aftrap. Bij Gent is Rudi twijfelachtig wegens een liesblessure. Ook aanvallers Olufade en Foley sukkelen met kwaaltjes. Zij komen wel aan de aftrap. Pavlovic, die woensdag geschorst was, keert terug in de basis.

Genk gaat om 20.30u op bezoek bij Club Brugge. De Limburgers mogen de titel allicht vergeten bij puntenverlies. Club Brugge staat voorlopig pas zesde. Mits winst gaat het wel voorbij Charleroi naar de vijfde stek. Bij Club zijn Daerden, Priske, Chavez en Lenaerts out. Vermeulen blijft rechtsachter. Vermant neemt zijn plaats in de basis allicht terug in ten koste van Valgaeren. Bij Genk blijven Bosnjak en Ogunjimi uitgeschakeld. Mikulic kijkt geschorst toe. Hij wordt vervangen door Matoukou. Voorin krijgt Ljubojevic de voorkeur op Vandenbergh. Haroun zit weer in de kern.

Meer nieuws