chaCharleroi
gnkKRC Genk
Datum: 01/09/2013 02:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Live Mboyo brengt Genk op gelijke hoogte
Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Mboyo brengt Genk op gelijke hoogte
Foto: © SC

KRC Genk gaat bij Sporting Charleroi op zoek naar zijn vierde overwinning in de Jupiler Pro League. Niet alleen om in het zog van de koplopers te blijven, ook om de voorbije matte prestaties weg te vegen. Bij de thuisploeg is er ondertussen vooral werk op de plank in verdedigend opzicht.

Door Marc Van Den Noordgaete

Steeven Willems is één van die verdedigers die beseft dat het beter moet bij de Zebra's, al is hij wel tevreden met de kans die hij krijgt. "Onze kern is nog niet bekend, maar toch liet trainer Felice Mazzu al blijken dat hij vertrouwen heeft in mij", klinkt het. De Fransman opereert liever op de linkerflank, maar door het uitvallen van Javier Martos twee weken geleden tegen KV Kortrijk verhuisde hij naar het centrum van de defensie.

Verdedigend ondermaats

Bij Anderlecht was dat alvast geen meevaller, al kan de ex-speler van Lille uiteraard niet alleen met de vinger worden gewezen. "Wij waren verdedigend inderdaad ondermaats", bekent Willems op de website van zijn club. "We hebben de richtlijnen niet gevolgd en er was een gebrek aan communicatie. Anderlecht is wel een uitstekend team, maar vijf tegendoelpunten is natuurlijk van het goede teveel."

Nul houden

"De ploeg heeft echter de beelden gezien en vastgesteld waar het schoentje knelt. Daar moeten we ons verbeteren om Genk met kans op succes te bekampen. Deze match is dan ook een goede test om onze fouten te verbeteren", besluit de 23-jarige verdediger, daarin bevestigd door zijn coach Felice Mazzu. "We moeten eens de nul houden. Misschien niet mooi voor het publiek, maar het zou tegen een team als Genk een fikse opsteker zijn."

Verdedigend kwartet

De Limburgers van hun kant lieten zich op verdedigend vlak ook niet van hun beste zijde zien de laatste weken. Zo was coach Mario Been niet echt te spreken over de prestatie van het kwartet Koulibaly-Kara-Simaeys-Hamalainen tegen het IJslandse FH Hafnarfjordur in de Europa League. Mogelijk keert Koulibaly terug naast Kara in het centrum, en nemen Anele en Tshimanga opnieuw plaats op de rechter- en linkerflank.

Volle scherpte

Been beklemtoont alvast op de webstek van zijn club het belang van het treffen in het Stade du Pays. "Alles begint opnieuw van vooraf aan. We moeten dus met volle scherpte naar Charleroi gaan. Na de winst tegen Cercle en de kwalificatie in de Europa League, kunnen we van een geslaagde week spreken als we ook nu de drie punten pakken. Geen makkie echter, want de Zebra's zijn voetbaltechnisch erg goed, hebben een sterk middenveld en goed opkomende backs", waarschuwt de coach, die het wel zonder de tegen Harfnarfjordur geblesseerde Benji De Ceulaer zal moeten doen.

Selectie Charleroi: Mandanda, Renard, Marinos, Vervoort, Willems, N'Ganga, Kumedor, Ederson, Kaya, Milicevic, Houdret, Pollet, Daf, Gnohéré, Thiaré, Dewaest, Marcq en Satli.

Selectie KRC Genk: Köteles, Van Hout, Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga, Buffel, Hyland, Gorius, Camus, Vossen, Mboyo, Simaeys, Hamalainen, Kumordzi, Limbombe, Schrijvers en Ojo.

Beleef de wedstrijd nog intenser!

Schrijf je in bij Unibet UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met een inzet van 60 euro verdien je 240 euro als de thuisploeg wint. Zet je 60 euro in op winst van KRC Genk, dan kan je dat 111 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws