Datum: 20/09/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Paars-wit maakt zich op voor een van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

Anderlecht trekt op speeldag 8 naar Charleroi

Paars-wit maakt zich op voor een van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen
Foto: © photonews

De Europese clash met Monaco heeft het loodzware najaarsprogramma van Anderlecht ingeleid. Drie dagen na de slopende partij van donderdag wacht de altijd moeilijke verplaatsing naar Mambourg.

Paars-wit stapelde de déjà vu's van de jongste CL-campagne op tegen de Monegasken. Het spel uit de vaderlandse competitie met een puike prestatie overtreffen, maar alweer geen resultaat kunnen vasthouden.

Het scorend vermogen blijft vooralsnog een probleem voor de Brusselaars, die op Okaka rekenen om net als in Westerlo doeltreffend te zijn. De Italiaan krijgt wellicht Ezekiel aan zijn zijde. De Nigeriaan neemt de plek van Suarez in die nog geen drie duels op rij aan kan.

De laatste keer dat Charleroi dit seizoen won was op speeldag 1 tegen Moeskroen-Péruwelz. Meteen ook de enige zege van de Zebra's. Met een 7 op 21 zakten de troepen van Felice Mazzu weg naar de staart van de klassering.

De Carolo's zien Anderlecht graag komen naar het Stade du Pays. Vorig seizoen werd in PO1 dan wel met het kleinste verschil verloren, de vorige keer dat de recordkampioen er kwam winnen dateerde uit 2010.

Door de schorsing van Ndongala ziet Mazzu zich genoodzaakt enkele wijzigingen door te voeren. Wellicht bevolken Saglik en Baby vanavond de flanken. Zo komt er voorin naast Perbet een plekje vrij voor Pollet.

Overleeft Anderlecht de moeilijke trip naar Charleroi?

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET u 117 euro op. Heeft u meer vertrouwen in de thuisploeg? Dan kan u bij een poging voor hetzelfde bedrag 228 euro bijschrijven op uw bankrekening.

Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed van 60 euro via deze LINK.

Meer nieuws