Datum: 18/12/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Heel wat blessures bij Club Brugge, Preud'homme moét drie jonkies in wedstrijdselectie opnemen
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Heel wat blessures bij Club Brugge, Michel Preud'homme moét drie jonkies in wedstrijdselectie opnemen

Heel wat blessures bij Club Brugge, Preud'homme moét drie jonkies in wedstrijdselectie opnemen
Foto: © photonews

Club Brugge krijgt vanavond het bezoek van KV Kortrijk. De opdracht voor de spelers van blauw-zwart is duidelijk: de drie punten thuis houden. De bezoekers zitten in een dipje, maar dat wil natuurlijk niets zeggen.

Bij Club Brugge is de doelstelling duidelijk: de regerende landskampioen wil het kalenderjaar 2016 afsluiten op de eerste plaats. Zulte Waregem liet op het veld van KV Oostende punten liggen, dus heeft blauw-zwart zijn lot plots in eigen handen.

De Bock, Diaby, Wesley, Gedoz, Mechele én Limbombe zijn niet van de partij: zij sukkelen met blessures. Denswil is dan weer geschorst. Hij wordt in het hart van de verdediging wellicht vervangen door Timmy Simons, al behoort ook de comeback van Bjorn Engels tot de mogelijkheden. Door de vele blessures komen er met Touba, Vlietinck én Osei-Berkoe maar liefst drie jonkies in de wedstrijdselectie.

Kortrijk in serieuze dip

Over naar Kortrijk dan. De Kerels zijn de laatste tijd wat op zoek naar zichzelf. Met een 1 op 12 zit Kortrijk in een serieuze dip. Bovendien zijn de drie laatste wedstrijden van 2016 niet van de poes: Club Brugge uit, KV Oostende thuis en Westerlo uit. Als KVK het jaar in schoonheid wil afsluiten, moet het dan ook dringend in actie schieten.

Van Loo en De Smul zijn out voor het treffen met Club, voor het overige rekenen de supporters van Kortrijk op hun topschutter Saadi om het verschil te maken. Voor Birger Verstraete wordt het (opnieuw) een speciale match: hij keert terug naar Club Brugge, waar hij zijn opleiding genoot.

Wil je graag wat geld verdienen? Waag dan een gokje op deze wedstrijd bij Unibet!

Meer nieuws