Datum: 17/05/2015 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Lotto Park
Standard wil paars-witte titeldroom aan flarden knallen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Standard wil paars-witte titeldroom aan flarden knallen
Foto: © Photonews

Hoogspanning omstreeks 18 uur in het Astridpark. Anderlecht kon dit seizoen nog geen enkele Clasico winnen. Straks moét het anders indien men volgende week de titel opnieuw wil vieren in de hoofdstad.

Voor paars-wit lijkt een scenario zoals dat van vorig seizoen in de maak. Toen grepen de jongens van Besnik Hasi de leidersplaats op de achtste speeldag en werden kampioen. Anderlecht heeft zijn lot in eigen handen, maar moet straks voor het eerst dit seizoen wel voorbij Standard geraken.

Daarvoor rekent de club op de steun van de supporters. "Zij kunnen ons kampioen maken", aldus Hasi. "Zij waren vorige week op de afspraak, misschien kunnen ze er nog iets extra uitpersen tegen Standard."

Het zal sowieso een beladen match worden en dan komen er nogal eens wat gele kartonnetjes tevoorschijn. Bij Anderlecht moeten Mitrovic, Vanden Borre en Tielemans opletten, bij Standard Scholz en Faty.

Standard kan de rivaal uit Brussel een bijzonder zware klap toedienen. Een nederlaag betekent zo goed als zeker het einde van de titeldroom voor paars-wit. Bovendien naderen de Rouches dan zelfs tot op 2 punten van Anderlecht.

José Riga wond er dan ook geen doekjes om. "We gaan vol voor de overwinning, voor onszelf en voor de supporters." Als dat Anderlecht de titel kost en Michel Preud'homme een extra duwtje in de rug geeft, des te beter. "Mooi als we op die manier Michel Preud'homme een plezier kunnen doen."

Jonathan Legear

Het wordt ook uitkijken naar een eventueel optreden van Jonathan Legear. Die haalde recent uit naar Anderlecht, maar beleefde wel zijn meest succesvolle periode in het Astridpark.

Speel gratis en win!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met 60 euro inzet win je:

  • 102 euro als Anderlecht wint
  • 306 euro als Standard wint

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws