andAnderlecht
gntKAA Gent
Datum: 09/04/2017 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Het Astridpark als strijdtoneel tussen topfavoriet en outsider: "Wij waren al kansloos"

Anderlecht-Gent om 18u

Het Astridpark als strijdtoneel tussen topfavoriet en outsider: "Wij waren al kansloos"
Foto: © photonews

Anderlecht ontvangt deze avond AA Gent in wat een zonovergoten en uitverkocht Constant Vanden Stock-stadion zal zijn. De belangen zijn groot: paars-wit kan een tegenstander voor de titel quasi uittellen of... Gent moeit zich volop in de strijd.

Bij Anderlecht is enkel Andy Najar er niet bij, maar laat net dat een aderlating zijn. De Hondurees was goed van pas gekomen tegen de snelle flankaanvallers van Gent. De vraag is dan ook of Weiler straks voor Appiah of Spajic op de rechtsachter kiest... En blijft Trebel staan, wat we wel verwachten.

Tegen Zulte Waregem werd er in de tweede helft te veel achteruit gekropen, wat paars-wit nog in de problemen bracht. "We hebben daarover gesproken", knikte Frank Boeckx. "We weten nu wat we moeten doen als we weer in die situatie belanden. En de verdediging? Ik merk wel dat er een blok voor mij staat en dat is de verdienste van de coach."

Geen problemen bij Gent

Bij Gent hebben ze dan ook weer heel wat minder selectieproblemen. "Renato Neto is uiteraard nog steeds out en ook Tekie revalideert verder", aldus Vanhaezebrouck. "Bjedov is ook niet beschikbaar, hij heeft een keelontsteking. Kenny Saief heeft een deel van de trainingen kunnen afwerken, maar nog niet alles. Voor hem wordt het afwachten. Voor het overige is iedereen fit, ook Louis Verstraete."

Vanhaezebrouck is ook een krak in het afhouden van de druk. "We moeten zondag onze kansen op de titel niet redden. We waren al kansloos toen we aan Play-off 1 begonnen."

"Je moet realistisch zijn wanneer je start met zes punten minder dan Anderlecht, vijf minder dan Club Brugge en je drie punten moet goed maken op Zulte-Waregem. Met de overwinning op de eerste speeldag zijn we wat dichter gekomen bij Club Brugge en hebben we die derde plaats gepakt, dat is alles.“

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 80 euro gratis wedtegoed met een bonus tot 200%! Een gokje bij UNIBET kan je een mooi bedrag opleveren.

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Meer nieuws