Datum: 23/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Neemt Charleroi na 26 jaar afscheid van eerste klasse?
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Neemt Charleroi na 26 jaar afscheid van eerste klasse?
Foto: © SC

Wordt 23 april 2011 een zwarte bladzijde in de voetbalgeschiedenis van Sporting Charleroi? De Zebra’s dreigen na 26 jaar uit eerste klasse te tuimelen. Staat Charleroi nog een laatste keer recht of sabelt Eupen de Waalse club vanavond helemaal neer? Volg het hier allemaal LIVE.

Charleroi leek vorige week op Eupen de ommekeer door te trekken. Bij de rust stonden de Zebra’s nog 0-2 voor, maar daarna verloor de club van Luka Peruzovic het noorden. Vijfenveertig minuten later incasseerde Charleroi vier doelpunten en twee rode kaarten.

Peruzovic en zijn spelers hebben zes punten minder dan Eupen en moeten nu twee keer op rij winnen om de degradatie af te wenden.  Een nederlaag of gelijkspel betekent het einde van 26 jaar voetbal op het hoogste niveau. Alleen Club Brugge, Anderlecht en Standard doen beter.

“De spelers zijn heel gemotiveerd”, zegt Peruzovic in de Waalse kranten. “Ik moest deze week zelfs de training even stilleggen om de spelers te kalmeren.”

Door de uitsluitingen van Riou en Ederson moet Peruzovic ook puzzelen. Dzodzo en Kumedor of Aarab worden hun vervangers.

Volg de degradatiestrijd vanavond LIVE op uw favoriete voetbalsite.

Opstellingen:

Charleroi: Dzodzo, Martos, Dzinic, Ohayon, Losada, Cahalon, Aarab, Biton, Kaya, Cordaro, Signorino

Eupen: Werner, Iandoli, Zukanovic, Milicevic, Lepiller, Colinet, Alex, Vinamont, Panizzolo, Chavarria, Jefferson

Meer nieuws