Datum: 24/11/2016 17:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Anderlecht vanavond voor Europese overwintering, maar hoe lost Weiler het op?

Anderlecht speelt om 17u Belgische tijd tegen Qabala

Anderlecht vanavond voor Europese overwintering, maar hoe lost Weiler het op?
Foto: © photonews

Anderlecht kan vanavond in Qabala een grote stap richting kwalificatie zetten. De Azerbeidzjanen hebben nog geen enkel punt vergaard en het zou het ideale moment zijn om het wankele vertrouwen wat op te krikken.

Bij winst of zelfs een gelijkspel is Anderlecht zeker van de volgende ronde in de Europa League en overwintering. Al ligt de focus van paars-wit voorlopig niet in Europa, maar in de competitie. Zelfs bij een goed resultaat tegen Qabala blijft de match van zondag tegen Moeskroen de belangrijkste voor René Weiler.

In Azerbeidzjan gaat hij zijn positie dus niet redden, maar er wordt wel met argusogen gekeken hoe hij zijn defensieve zorgen gaat oplossen. Door de blessure van Kara Mbodji en het ontbreken van Deschacht en Najar heeft hij weinig opties. Spajic centraal zetten en Sowah op de rechtsachter lijkt de enige valabele oplossing. Maar Dendoncker achteruit trekken behoort ook tot zijn opties.

Rust doen terugkeren

Voor de rest lijkt het erop dat Capel een basisplaats gaat krijgen nadat Bruno door de mand viel in Zulte Waregem. Tegen Qabala zijn er eigenlijk ook weinig excuses: er moet gewonnen worden om de rust wat te doen weerkeren.

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Een gokje van 80 euro bij UNIBET op winst van Anderlecht kan je een aardig bedrag opleveren! Voetbalkrant.com zet je alvast op weg met een gratis wedtegoed van 80 euro via UNIBET.

Meer nieuws

Europa League

 Halve Finales (H)