Spoelt Anderlecht pijnlijk puntenverlies tegen Saint-Etienne door met goed resultaat tegen Mainz?
Maxim Cleemput
| 11 reacties

Anderlecht rekent op Lukasz Teodorzcyk om doelpunten te maken

Spoelt Anderlecht pijnlijk puntenverlies tegen Saint-Etienne door met goed resultaat tegen Mainz?

Ondanks het pijnlijke puntenverlies in de laatste seconde tegen Saint-Etienne - het misverstand tussen Bram Nuytinck en Davy Roef, weet u wel - staat Anderlecht eerste in zijn groep. Wil het daar na donderdag nog staan, zal het iets moeten rapen in en tegen Mainz.

Anderlecht speelde geen al te beste wedstrijd zondag tegen Sporting Lokeren. Gelukkig is er nog altijd de Poolse spits Lukasz Teodorczyk, al goed voor zes doelpunten in de Belgische competitie. In de Europa League wist hij één keer raak te treffen, in de eerste partij tegen Qabala (3-1-winst).

Uros Spajic geraakt niet fit voor de wedstrijd tegen Mainz.

René Weiler moet wel puzzelen in de verdediging, Uros Spajic geraakt niet fit voor het Europa League-duel van donderdag. De verwachting is dat Stéphane Badji zijn plaats op rechtsachter inneemt. De trainer kan ook overschakelen op een systeem met drie centrale verdedigers, maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk.

Goed programma

Als paars-wit morgen iets kan rapen, lijkt de weg naar Europese overwintering open te liggen. Met nog twee thuiswedstrijden tegen Mainz en Saint-Etienne en een uitwedstrijd naar het zwakke broertje Qabala, ziet het programma er voor de terugronde niet slecht uit.

Een uitwedstrijd tegen een ploeg uit de Bundesliga is altijd lastig. Mainz, ook met vier op zes, is een niet te onderschatten tegenstander. Met Yunus Malli en Pablo De Blasis hebben ze twee gevaarlijke spelers die het doel wel weten staan. Beide heren scoorden al vier keer in Duitsland.

Gelooft u in een zege voor paars-wit? Een inzet van 60 euro kan er 255 opleveren. Aarzel dus niet en haal uw gratis wedtegoed van UNIBET hier op.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws