cypCyprus
belBelgiƫ
Datum: 06/09/2016 20:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 1
Uitdaging voor Rode Duivels: slechte veld, intense hitte, een verdwaalde Standardspeler en een talent van Juve
Uitdaging voor Rode Duivels: slechte veld, intense hitte, een verdwaalde Standardspeler en een talent van Juve
Foto: © photonews

De Rode Duivels moeten na de blamage thuis tegen Spanje nu vol aan de bak tegen Cyprus. Exact een jaar geleden werd dat een billenknijper met een laat doelpunt van Eden Hazard. Waarvoor moeten we opletten?

Het slechte veld, de hitte (meer dan 30 graden), de luchtvochtigheid en de omstandigheden in Nicosia lijken op het eerste zich de gevaarlijkste tegenstanders van de Rode Duivels.

Laifis speelt dit seizoen voor Standard in de Jupiler Pro League

Toch mogen we de Cyprioten zeker niet onderschatten. Contantinos Panayi is een jaartje ouder geworden en het 22-jarige talent mag mogelijk rekenen op een plekje in de basis, terwijl er met Grigoris Kastanos een 18-jarige van Juventus op de bank zit. Zij kunnen de Belgen misschien wel pijn doen.

Toch zal het vooral van de verdediging afhangen hoe goed of slecht Cyprus het doet tegen België. Exact een jaar geleden werd het amper 0-1 door een doelpunt van Hazard vijf minuten voor tijd. Ondertussen heeft Laifis een transfer naar Standard afgedwongen, terwijl Dossa Junior ondertussen zijn ervaring mee heeft.

Kan Cyprus stunten? Een gelijkspelletje van de thuisploeg maakt via je gratis bonus van 60 euro meteen 369 euro, een thuisoverwinning zelfs 750 euro!

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)