Datum: 16/09/2006 17:15
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Louis Dugauguez
In de Ligue 1 zijn ze aan speeldag zes toe
Ruben Claesen
| 0 reacties
In de Ligue 1 zijn ze aan speeldag zes toe
Foto: © SC

Met 2,70 goals per wedstrijd wordt er opvallend veel gescoord in het seizoensbegin, het is alweer van het seizoen ’99-’00 geleden dat er na vijf speeldagen nog zo goed werd gescoord, toen stond de teller namelijk op 2,71 doelpunten per match. Hopelijk breiden Lyon en co er dit weekend een vervolg aan.
 
Kampioen Lyon moet op visite bij de zevende uit de stand, Lorient. Olympique moet de klus wel zien te klaren zonder John Carew, die out is met een dijverrekking. Ook Caçapa en Ben Arfa zullen er niet bij zijn. De thuisploeg zal meer dan waarschijnlijk zonder ‘verloren zoon’ Fabrice Fiorese spelen, hij is erg twijfelachtig. Geen blessure, maar Fiorese heeft “wat moeite om het fysieke ritme opnieuw te vinden”, zo zegt Lorient-trainer Christian Gourcuff.
 
Die andere leider, Marseille, neemt het zondagavond op tegen Bordeaux, nummer zes, in het eigen Stade Vélodrome. Bordeaux, dat dinsdag 0-0 ging gelijkspelen op het veld van Galatasaray, moet wel verdediger Marc Planus missen, die anderhalve maand out zal zijn na een spierblessure aan de voet die hij in Turkije opliep.
 
De tegenstander van Anderlecht afgelopen woensdag, Lille, neemt het thuis op tegen Toulouse, dat met een tiende plaats niet slecht gestart is. Nicolas Plestan (Lille) is realistisch: ‘We moeten gewoon de drie punten pakken thuis. De Ligue 1 is ons doel en als we een aardige reeks willen neerzetten en hoog willen eindigen, mogen we thuis niet veel punten laten liggen.’ Lille kan bijna met een volledige kern trainen, enkel Mathieu Debuchy (knie) en Johan Audel (schouder, misschien operatie) zijn er niet bij.
 
Aruna Dindane moet met Lens naar het Stade August Bonal van Sochaux, numero zeven uit de rangschikking. Lens, dat met een elfde plaats een matige seizoensstart kende, kan wel weer rekenen op Olivier Thomert, die terugkomt uit blessure. Sochaux mist dan weer linksback Lionel Potillon, die out is met een achillespeesontsteking.  
 
Twee topploegen die hun start volledig gemist hebben treffen elkaar op zondag in het Stade Louis II, Monaco ontvangt PSG. De hoofdstedelingen zullen wéér aantreden zonder Jérôme Rothen, die maar moeilijk herstelt van een knieblessure. ‘Jérôme heeft tijd nodig’, zo zegt PSG-trainer Guy Lacombe. ‘Eigenlijk zijn we te rap geweest. Zijn knie doet pijn bij het minste contact. Hij kan dit weekend onmogelijk spelen.’ Waarschijnlijk zal Rothen de enige afwezige zijn, al heeft ook David Rozehnal wat last van de linkerachillespees. Maar de Tsjech geraakt normaal gezien wel speelklaar.
 
Ook op zondag is er Saint-Etienne – Auxerre. Luigi Pieroni (Auxerre), die donderdag niet meereisde naar Zagreb voor de wedstrijd tegen Dinamo, is weer paraat. Ook weer bij de kern is Ivoriaans international Akalé, die na zijn twee schorsingsdagen waarschijnlijk weer in de ploeg komt.
 
Op zaterdag zijn er nog Sedan – Le Mans, Troyes – Nice en Valenciennes – Nantes. Zondag spelen Nancy en Rennes ook nog tegen elkaar.

Meer nieuws