Datum: 15/03/2008 18:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Friuli
Sleutelweekend voor Inter
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Sleutelweekend voor Inter
Foto: © SC

Inter staat voor een belangrijk weekend in de Serie A: de Nerazzurri kunnen een grote stap zetten richting scudetto, maar er schuilen een aantal addertjes onder het gras.

De vaudeville rond Mancini, die eerst zijn opstappen aankondigde, maar later, na een gesprek met Moratti, zijn woorden weer introk, heeft Inter geen goed gedaan. De club kwam in het middelpunt van de belangstelling te staan en extra druk kan de kampioen missen als kiespijn. Wel is er zo heel wat duidelijk geworden: de onvrede binnen de selectie is er wel degelijk en de anarchie in de kleedkamer sluimert. Mancini kan met enkele spelers niet meer door één deur: Figo (foto), Vieira en naar verluidt ook Materazzi hebben het helemaal gehad met de coach. De thuiswedstrijd tegen Palermo, op papier een haalbare kaart, kan duidelijk maken of de persoonlijke gevoelens opzij kunnen worden gezet en het sportieve primeert. Als dat zo is, blijven de Nerazzurri de favoriet voor de Scudetto.
In vergelijking met de opstelling tegen Liverpool keert Materazzi terug in de ploeg. Stankovic, hopeloos uit vorm, maakt wellicht plaats voor Maniche. Figo heeft zichzelf buitenspel gezet door niet te willen invallen tegen de Reds: de Portugees moet opnieuw vanaf de bank toekijken.
Palermo heeft dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen en kan dus vrijuit zijn kans gaan. Guidolin kiest weer voor een 3-5-2, waarbij Balzaretti terugkeert uit schorsing en Miccoli vermoedelijk de voorkeur krijgt op Cavani.

AS Roma kan bij winst tegen Milan ook een belangrijke psychologische overwinning halen. Laten de Giallorossi ook tegen Milan geen krimp, dan tonen ze aan Inter duidelijk dat ze dé ploeg in vorm zijn en ze voor de scudetto alles op alles zullen zetten. Spalletti kan over zijn volledige kern beschikken. Daarom blijkt Vucinic als joker op de bank. Ook Aquilani raakt vermoedelijk niet verder dan de invallersbank, ten voordele van Pizarro.
Milan moet ook voor de overwinning gaan, want de vierde plaats is nog lang niet binnen. Ook Ancelotti kan zijn sterkste elf inzetten: Nesta raakte net op tijd fit. Voorin spelen Seedorf (foto) en Kakà in steun van enige spits Pato.

De blessure van Zanetti is een geweldige streep door de rekening van Ranieri. De veteraan is nauwelijks te vervangen bij het huidige Juventus. Tiago krijgt zo nog eens een kans om te bewijzen dat hij wel kan voetballen. De Portugees komt naast Sissoko te staan, centraal op het middenveld. Nedved is terug uit schorsing, maar Legrottaglie, Camoranesi en Zebina zitten zondag een gele schorsingsdag uit.
Tegenstander Napoli heeft ook blessureleed: topschutter Zalayeta is maanden out en komt dus niet in actie tegen zijn ex-club. Calaio zal hem vervangen. Ook Blasi kan zijn vroegere ploegmakkers niet in de ogen kijken: hij is geschorst.

Fiorentina moet, na de slopende wedstrijd in Everton, weer vol aan de bak tegen Genoa. De Viola moeten winnen, want Milan zit hen op de hielen. Mutu is bijna terug, maar de wedstrijd van dit weekend komt nog te vroeg. Ook Papa Waigo, goed op dreef de jongste weken, ligt in de lappenmand.
Vanden Borre speelde vorig weekend voor het eerst mee met de Rossoblu, maar tegen zijn ex-ploeg wordt hem wellicht geen basisplaats gegund.

Hector Cuper (foto) nam de taak op zich Parma in de Serie A te houden en hij krijgt al meteen een belangrijke degradatietopper voorgeschoteld: de Gialloblu moeten op bezoek bij Livorno. De Argentijnse coach laste meteen twee trainingen in achter gesloten deuren, zodat het afwachten wordt of hij veel wijzigt aan de ploeg.
Sterhouder Pulzetti is niet helemaal fit bij de Amaranto en coach Camolese neemt geen risico: hij zit niet in de selectie. Voorin mogen Tristan en Tavano het nog eens samen proberen.

De andere wedstrijden van de achtentwintigste speeldag:

Cagliari - Torino
Sampdoria - Catania
Atalanta - Empoli
Udinese - Lazio
Reggina - Siena

Meer nieuws