Porto wint topper-derby bij Boavista

In de Portugese competitie heeft FC Porto de topper en derby bij stadsgenoot Boavista met 0-1 gewonnen. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor Boavista, op de 9de speeldag.

Dimitri Aleinichev lukte na 77 minuten de winnende treffer. Twee minuten later kreeg Porto-speler Deco de rode kaart. Naar goede gewoonte was de derby een harde wedstrijd met veel overtredingen.

Porto blijft leider met 25 punten. Het won 8 van z'n 9 duels en speelde 1x gelijk. Sporting is tweede, maar telt al 7 punten achterstand. Boavista is nummer zes, het telt 16 punten. De tweede formatie uit Porto heeft na 9 duels wel nog maar 4 tegentreffers geïncasseerd, inclusief de tegentreffer van vanavond, en heeft daarmee de minst gepasseerde doelman uit de hoogste afdeling.