Van Nistelrooy: 'Kluivert speelt'

Van Nistelrooy: 'Kluivert speelt'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een interview met het Franse voetbalblad L'Équipe heeft Ruud van Nistelrooy opnieuw negatief uitgehaald over bondscoach Dick Advocaat. ''Gezien het feit dat hij me systematisch wisselt, voel ik geen vertrouwen'', zo zei de spits van Manchester United.

Op 15 november zal Oranje haar eerste duel om de play-offs tegen Schotland spelen. De oud-speler van FC Den Bosch, SC Heerenveen en PSV heeft er geen vertrouwen in dat hij speelt. ''Ik voel gewoon dat het zo zal gaan. Op z'n hoogst val ik in.'' De spits kreeg bij Oranje veel kansen. Meer dan tien wedstrijden kreeg hij de kans om zijn vorm bij United van vorig seizoen ook bij het Nederlands elftal te laten zien. Een koppel met FC Barcelona-spits Patrick Kluivert vormen mislukte echter en dus kwam Rafael van der Vaart in beeld. De Ajax-aanvoerder deed het betrekkelijk beter en zal daarom ook in en tegen Schotland in de basiself van Dick Advocaat en Willem van Hanegem starten.

''We zijn allebei spelers voor de nummer 9-positie. Kluivert is geen passende speler en geen gatentrekker. Hij speelt om te scoren, net als ik. In de media heeft Advocaat voor de interland tegen Moldavië, waarvoor ik was geschorst, laten weten: Kluivert - Van Nistelrooy, dat is over als we de play-offs spelen. Het zou Kluivert worden of ik. Naast Van der Vaart. Of Makaay, maar Roy is een ander type spits'', zo zei de spits, die dit seizoen ook moeilijk zijn draai bij zijn Engelse club Manchester United kan vinden. Toch scoorde hij in elf wedstrijden al acht maal.

Vervolgens werd gevraagd wie er tegen de Schotten in de basis zal gaan starten. Is het Patrick Kluivert of Ruud van Nistelrooy? ''Het wordt Kluivert. Daar twijfel ik geen moment aan, ook al heeft Advocaat nog niets uitgesproken. Ik vind het niet leuk om dat te zeggen, maar ik voel dat het zo zal gaan. Ik zit tegen Schotland op de bank. Maar goed, het belangrijkste is dat we ons plaatsen voor het EK'', aldus de spits, die ondanks dat hij precies even oud is als Kluivert en net als de Amsterdammer bij een Europese topclub speelt niet goed samen kan spelen met de oud-speler van AC Milan en Ajax.

Over het incident na de wedstrijd tegen de Tsjechen wilde Van Nistelrooy het kort houden. De spits werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en was het daar niet mee eens. Van Nistelrooy trapte tegen drinkflesjes en tegen de reservebank. ''Ik wist na de wedstrijd dat ik fout reageerde. Ik heb daarop mijn excuses aangeboden aan Advocaat. Op dat moment zei hij: het is goed. Maar de tv-camera's hadden het incident geregistreerd. Hij was daardoor verplicht me alsnog mee te delen dat hij me niet selecteerde voor de volgende wedstrijd. Als het hele land en de andere spelers zoiets zien gebeuren, moet je actie ondernemen. Dat begreep ik maar al te goed.''
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties