Waarom verloor Swaziland met 3-0?

Waarom verloor Swaziland met 3-0?
Foto: © SC

Swaziland verloor afgelopen weekend in de allereerste voorronde voor het WK 2006 en is daarmee uitgeschakeld voor het WK alsook voor The African Nations Cup in 2006.

Omdat beide tornooien in het zelfde jaar vallen, besloot de Afrikaanse voetbalbond de kwalificaties voor beide grote evenementen als één tornooi te aanzien. Swaziland speelt net als een hele boel landen in Afrika geen competitief voetbal meer tot 2007. Een grote fout van de Afrikaanse voetbalbond. In Swaziland zal men nog meer met de handen in het haar zitten.

Swaziland speelde in de heenwedstrijd tegen de Kaapverdische Eilanden, een voormalige Portugese kolonië, 1-1 gelijk in eigen huis. De terugwedstrijd in Kaapverdië beloofde nog spannend te worden. Maar op weg naar de eilandengroep liep het fout. Bij een tussenstop in Senegal geraakten maar liefst zes spelers niet door de controle vanwege visum- of paspoortproblemen. De frustratie was groot en vlak voor aanvang van het duel ging de Duitse coach Werner Bicklehaupt in de clash met enkele befaamde Swazilandspelers. Kapitein Jerry Gamdeze noemde de Duitse bondscoach 'een dictator die de ploeggeest omlaag haalt'.

Swaziland begon op een hopeloze manier aan dit alles of niets duel. Op de bank zat enkel de reservedoelman. De rest van de spelers zat vast op de luchthaven in Senegal. Onder hen ook de absolute ster van Swaziland, Dennis Masina. Swaziland had nog hoop om de 1-1 uit de heenwedstrijd recht te zetten, maar het was een verloren wedstrijd. Kaapverdië profiteerde optimaal van de problemen bij Swaziland en stuurde de bezoekers met 3-0 naar huis. Een pijnlijke aftocht volgde. Tot overmaat van ramp was het pas de eerste wedstrijd onder leiding van de Duitse bondscoach. De spelers dringen aan op zijn ontslag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties