Zorgt Van Nistelrooy voor geschiedenis?

Zorgt Van Nistelrooy voor geschiedenis?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander Ruud van Nistelrooy kan volgens statistici woensdag geschiedenis schrijven.Hij kan twee records breken voor zichzelf én een historisch doelpunt maken voor zijn club Manchester United.

Hij kan Europees topschutter aller tijden worden, daarvoor moet hij voorbij Denis Law die nu 28 doelpunten maakte.Van Nistelrooy zit momenteel op 27.

Een tweede mogelijk record is dat van Nederlands Europa Cup-topscorer aller tijden, momenteel in handen van Rob Rensenbrink. Daarvoor moet hij nog wel uitkijken voor Kluivert van Barcelona. Opmerkelijk is dat Rensenbrink 62 wedstrijden nodig had om 37 goals te maken. Van Nistelrooy deed maar 44 wedstrijden om er 36 te maken. Kluivert doet het van alledrie het minst, hij had al 82 matchen nodig voor 35 doelpunten.

Buiten de persoonlijke records die mogelijk zijn kan 'Van the Man' ook nog voor zijn club Manchester United een uniek doelpuntje maken.Als hij als eerste scoort brengt hij het Europees doelpuntentotaal van Manchester op 400.Er is nog maar één club die dat gelukt is en dat is Liverpool met 404 goals in 218 wedstrijden.Manchester doet voorlopig beter met een totaal van 399 goals in 208 duels.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties