Sinaai Girls-Zuid-West Vlaanderen 1-2

De bezoeksters voerden van bij de aftrap de forcing, maar de Sinaaise verdediging gaf geen krimp en doelvrouw Ellen Vantrier bewees met een paar goede tussenkomsten dat ze de laatste weken in een goede conditie zit.

Sinaai kwam regelmatig onder de druk uit maar veel gevaar leverden de tegenacties niet op. Op het halfuur kon Angelique De Wulf alleen op doel afgaan maar haar schot ging naast de paal buiten. De volgende kans was voor Sarina Heirbaut maar ze kon de bal onvoldoende kontroleren. Op slag van rust glipte Ingrid De Rijcke door de verdediging en schoof de bal onder Ellen Vantrier in doel (0-1.

Aan de rust bleef Katrien Roels in de kleedkamer en werd vervangen dppr Dominique Dullaert. Het spelbeeld veranderde niet en Zuid-West was meer in de aanval maar moest attent blijven voor de Sinaaise counters. Na een kwartier kwam Peggy Audenaert de aanval versterken in de plaats van de gekwetste Gwendolinen Haegens.

Halfweg de tweede helft viel de wedstrijd in een beslissende plooi als Christine Saelens, de kleine vinnige bezoekende spits, in de diepte spurtte en in botsing kwam met doelvrouw Ellen Vantrier. Haar schot ging naast en werd alsnog teruggekopt en daarna gaat de bal buiten.De scheidsrechter legde de bal echter op de stip waarbij Ellen een gele kaart krijgt. De strafschop werd omgezet door Lindsay Versichel (0-2).

Een kwartier voor tijd kreeg Sarine Heirbaut op haar beurt een gele kaart voor protest. An Haevermans werd op haar beurt vervangen door Nadine Vanhout. Het moedig optreden van Sinaai werd vijf minuten voor tijd beloond als een schot van Peggy Audenaert door de bezoekende doelvrouw Willeke Willems werd afgeweerd in de voeten van Sarina Heirbaut die niet aarzelde om te milderen (1-2). Sinaai kwam nog dicht bij de gelijkmaker maar Dame Fortuna was Waasland niet gezind. De overwinning was tenvolle verdiend voor de bezoekers maar een stunt bleef tot het laatste fluitsignaal mogelijk. (Bron:M. Van Cauwenberghe-Sinaai Girls)