Analyse:Standard en Genk herpakken zich

Analyse:Standard en Genk herpakken zich
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De strijd om de Europese plaatsen krijgt door de overwinningen van Genk en Standard extra leven ingespoten. Beide ploegen pakten dit weekend belangrijke punten en zien hun mindere reeks beëindigd.

Genk had het moeilijk op Bergen en moest tot de ultieme slotfase wachten voor debutant Haroun de scoren kon openen. Meteen genoeg voor een eerste zege in vijf wedstrijden. Standard deed het nog beter. Zwart beest Cercle Brugge werd met 7-0-cijfers afgepoeierd. Op Sclessin volgde het ene schitterende doelpunt het andere. Standard behoudt zo zijn tweede plaats in de rangschikking en mag blijven dromen van de Champions League.

Ook die twee andere ploegen die van Europees voetbal dromen, wonnen hun partij. Club Brugge moest tot de slotminuut wachten eer Lange met een rake kopbal de drie punten in Jan Breydel kon houden en ook Moeskroen had het niet onder de markt met La Louvière en de sterk keepende Proto.

Anderlecht zag zijn reeks van zeges op verplaatsing gestuit door Westerlo. In de Parel van de Kempen bleef het 0-0 ondanks de vele kansen. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening. Broos moet zich echter eens gaan bezinnen over de agressiviteit van een aantal van zijn jongens.

Onderin deden Charleroi en Lokeren de beste zaak. Charleroi klopte een ongeïnspireerd Gent met 2-0 en klimt daarmee naar een veilige plaats in de rangschikking. Lokeren klopte Lierse en komt daarmee tot op één punt van de Pallieters.

Steeds meer ploegen komen overigens in de gevaarlijke zone. Cercle Brugge, nummer 12, staat immers maar zes punten boven Heusden-Zolder dat op 17 staat. De Limburgers verloren thuis tegen Beveren dat ook belangrijke punten pakte en zich naar veiligere oorden begaf. Voor Antwerp ziet het er ondertussen weer bijzonder somber uit na de pijnlijke derbynederlaag bij Germinal Beerschot(foto).

Jorg Keldermans
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties