Club Brugge geeft voorsprong uit handen

Club Brugge is er niet in geslaagd om op het veld van Bordeaux een mooie uitgangspositie mee te nemen. De landskampioen verloor met 3-1, waardoor het erg lastig wordt over twee weken.

In de eerste helft had Bordeaux een licht overwicht. Toch resulteerde dat in slechts 1 kans. Ook Club Brugge kreeg een goede kans, maar een bal van Andrès Mendoza ging net naast. Zo stond het na 45 minuten nog steeds 0-0.

Na 58 minuten was het dan toch raak: Verheyen trapte een perfecte voorzet van Peter Van der Heyden binnen. Lang kon Club Brugge niet genieten van de voorsprong, want het incasseerde meteen na de aftrap de gelijkmaker. Celades faalde niet alleen voor Verlinden. 10 minuten later scoorde Celades zelfs de 2-1. Een domme goal, want Gvozdenovic had met een te korte terugspeelbal de assist gegeven. 5 minuten voor het einde viel dan nog de 3-1 toen Riera een perfecte counter bekroonde. Een zuur doelpunt voor Club, want het maakt het wel erg moeilijk over twee weken. 2-1 had logischer geweest, maar het is nu eenmaal zo: Club moet over twee weken winnen met minstens 2-0.