Geen uitstel voor Spaanse clubs

Geen uitstel voor Spaanse clubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse clubs in de UEFA Cup, Real Mallorca, Valencia, Villareal en Barcelona wouden vanavond hun duel in de 8ste finales niet afwerken. Aanleiding zijn de bloedige aanslagen deze morgen in Madrid waarbij meer dan 170 doden vielen! Maar na overleg met de regering en de UEFA is beslist dat de partijen toch zullen doorgaan.

Jaime Orte, voorzitter van Valencia: ''Dit is een zeer trieste dag voor Spanje. Op zo'n moment kunnen we niet aan voetbal denken. Dit is 11 september in het klein, ook toen werden voetbalwedstrijden overal ter wereld uitgesteld. Wij voelen ons gewoon niet klaar om te spelen. Barcelona, Real Mallorca en Villareal hebben dezelfde mening als ons. We hebben contact opgenomen met de UEFA. Deze middag gaan ze een beslissing treffen, maar wij willen absoluut niet spelen.'' Na de beslissing om toch te spelen zei een woordvoerder van Barcelona: ''Het is moeilijk aan voetbal te denken, onze tegenstander Celtic was al akkoord met het uitstel, maar we respecteren de keuze van de UEFA.'' Valencia en Mallorca spelen uit, Barcelona en Villareal moeten thuis aantreden.

Deze morgen werd Madrid opgeschrikt door 4 krachtige bomaanslagen. Daarbij zouden nu al 173 doden zijn gevallen. De bommen ontploften in treinen in het centrum van Madrid. Er heerst grote onrust in de stad en de ziekenhuizen vragen mensen om bloed te geven. In de aanloop naar de parlementsverkiezingen worden er nog meer aanslagen verwacht. De Spaanse regering wijst ETA als schuldige aan voor de aanslagen. ETA strijdt al jarenlang voor een onafhankelijk Baskenland, maar de Spaanse regering verzet zich hier zwaar tegen. Maar er zijn ook Spaanse troepen aanwezig in Irak, dus het kan ook een Islamitische aanslag zijn. De verkiezingscampagne is meteen ten einde, uit respect voor de slachtoffers. Het is wel de bedoeling dat de verkiezingen zondag gewoon doorgaan. Mariano Rajoy van de Conservatieve Volkspartij: ''We zijn allemaal in rouw, maar we laten Spanje niet de wet van de sterkste ondergaan. We moeten ons verzetten tegen dit soort praktijken.''
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties