Utrecht en Besiktas trekken Alpen in

Utrecht en Besiktas trekken Alpen in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naar jaarlijkse traditie wordt ook deze zomer opnieuw de Alpen Cup georganiseerd in Oostenrijk en Duitsland. De Alpen Cup is een toernooi dat uit verschillende delen bestaat en dat, zoals de naam doet vermoeden, in de omgeving van de Alpen wordt georganiseerd.

Het eerste deel wordt al volgende week afgetrapt. Op 6 juli nemen het Oostenrijkse Salzburg en het Georgische Dinamo Tbilisi het om 18u15 tegen elkaar op. Exact 24 uur later spelen de Denen van Brondby IF en de Turken van Besiktas Istanbul tegen elkaar. De winnaars van beide partijen spelen vrijdag 9 juli om 20u15 tegen elkaar in de finale. De verliezers spelen die dag al om 18u15 de troostfinale. Dit deel van het toernooi wordt gespeeld in Salzburg.

Het tweede onderdeel van het toernooi, dat op een andere plek gespeeld zal worden, heeft ploegen van een iets groter allure. Besiktas en Brondby IF doen opnieuw mee, maar met 1860 München en Hertha Berlijn krijgen ze iets moeilijkere tegenstanders. Op 13 juli om 18u15 spelen Brondby en 1860 München tegen elkaar. De volgende dag staat dan het topduel tussen Besiktas Istanbul en Hertha Berlijn op het programma, eveneens om 18u15. De vrijdag daarop vinden dan opnieuw de finale (20u15) en de troostfinale (18u15) plaats. Dit deel wordt gespeeld in Tirol.

Dan is er een derde onderdeel, dat gespeeld zal worden in Algau (Duitsland). Op 20 juli nemen Feyenoord Rotterdam en Armenia Bielefeld het tegen elkaar op om 18u15 in Algau. De volgende dag spelen Partizan Belgrado en Besiktas Istanbul tegen elkaar, uiteraard weer om 18u15. Donderdag staan dan weer de finales, uiteraard op de traditionele uren, op het programma.

En ja hoor, ook in de vierde week van juli wordt er in de Alpen gevoetbald. Dit keer in Bolzano, een gebied in Italië. Op woensdag 28 juli speelt het Poolse Groclin Grodzisk tegen de Grieken van Olympiakos Piraeus. Meteen daarna speelt het Nederlandse FC Utrecht tegen een nog te bepalen Serie A-team. Eén etmaal later volgt dan opnieuw de finale en de bijbehorende kleine finale.

Het moge duidelijk zijn: de voetballiefhebers uit de Alpen zullen deze zomer niet op hun honger blijven zitten. Gelukkig worden ook wij verwend, want Eurosport zal zowat alle duels van deze Alpen Cup live uitzenden op televisie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties