Rusland klopt Litouwen, Denemarken vernedert Polen

Anthony Van der Planken

Ook in de rest van Europa werd er vanavond geoefend. Zo kwamen onder meer Rusland en Denemarken in actie:

Rusland won maar erg nipt van Litouwen, straks tegenstander van de Belgen in de WK-kwalificatie. De Russen haalden het erg nipt met 4-3. Bij de rust stond het nog 1-1. Hohlov (Rusland) en Danilijavichjus zorgden voor beide goals. Na rust ontplofte het pas echt. Kariaka en Bulykin brachten Rusland 3-1 voor, maar zeven minuten voor het einde bracht Poskus er toch nog spanning in. In blessuretijd zorgde Sychev nog voor de geruststellende 4-2. Wat later maakte Barasa nog de 4-3. Niettemin is duidelijk dat Litouwen voor de Rode Duivels geen walking-over zal worden.

Denemarken bezorgde Polen ondertussen een oplawaai van jewelste. De Scandinaviërs wonnen in Warschau met 1-5. Madsen was de held van de avond : hij scoorde drie keer. Jensen en Gaardsøe maakten het verdikt nog harder. Zurawski kon gelukkig nog de eer redden voor de Polen.