Beveren makkelijk naar UEFA-Beker

Anthony Van der Planken

Beveren heeft zich met gemak geplaatst voor de eerste ronde van de UEFA-Beker. De Ivorianen wonnen in Vaduz met 1-2.

Al na enkele minuten kreeg Vaduz een goede kans, maar Copa was gelukkig bij de pinken om een doorgebroken Lichtesteiner af te stoppen. Daarna kreeg Beveren enkele kansjes, vooral van uit de tweede lijn. Veel gekaderde pogingen waren er echter niet. Na een half uur scoorde Beveren dan toch. Junior pakte uit met een zoveelste afstandsschot, dat via de paal in het doel vloog. Beveren op rozen, want Vaduz moest nu drie keer scoren om verlengingen af te dwingen. Wat later scoorde Fisher nog wel de gelijkmaker, maar de scheidsrechter keurde de goal terecht af wegens buitenspel.

Na de rust probeerde Vaduz nog wel, maar de ploeg was te matig om Beveren te kunnen bedreigen. Enkel op stilstaande fases konnen de Liechtensteiners enig weerwerk bieden. Rond het uur scoorde Romaric de beslissende treffer. De aangedikte spits zette zich achter een vrije trap en legde die perfect binnen, zodat de UEFA-Beker binnen was voor Beveren. Vaduz moest op dat moment immers al vijf keer scoren.

De 0-2 zorgde echter voor wat laxheid langs Beverse kant. De Ivorianen gaven wat meer foute passes en pakten bovendien enkele onnodige gele kaarten. Tien minuten voor het einde kon Zarn zelfs nog de 1-2 maken, zodat de Beverse zege alsnog in gevaar kwam.

Nog geen minuut later mocht Junior vertrekken met een rode kaart. De maker van het eerste doelpunt liet zich vangen aan de uitdagende Liechtensteiners en deelde een elleboogstoot uit. Daardoor moet hij al zeker het volgende duel in de UEFA-Beker missen. De Ivoriaan mist dus de ideale kans om zich te tonen tegen een grotere Europese ploeg.

Polverino was in de laatste minuten nog dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef bij 1-2. Beveren mag zich zo opmaken voor de loting van de eerste ronde van de UEFA-Beker, die morgen zal plaatsvinden.