KV Kortrijk - Wezet 1-1

Yves Decock

KVK heeft zijn eerste puntje in 2de klasse beet.Het speelde 1-1 gelijk tegen Visé. Calvo en Bernaert waren gekwetst, Bakkali zijn contract werd zoals geweten verbroken. Fernandez mocht meteen aantreden. Delva, Aelbrecht, Velghe en Ampe zaten op de bank.

KVK (die speelde met 3 spitsen) ging in de beginfase meteen op zoek naar het doelpunt.De eerste kans kwam er na 7 minuten,Elias mikte een vrije trap vanop rechts op het hoofd van Herman maar de doelman pakte in twee keer.6 minuten later kreeg KVK een terechte strafschop na handspel van een verdediger.Boeka Lisasi bood zich aan maar de keeper koos de juiste hoek.

Na 20 minuten trok de snelle en technisch vaardige Fernandez laag voor maar zowel Boeka als Herman kwamen centimeters te kort om de bal tegen de netten te prikken.De eerste kans voor het zwakke Visé kwam er pas op het halfuur.Keeper Vandoorne moest buiten de 16 een diepgestuurde bal tackelen,de bal kwam met een gelukje in de voeten van een aanvaller maar Houzé was op tijd gevolgd om Kurt bij te staan op het schot.3 minuten later week een vlam van Fernandez af,de keeper redde.Visé kwam ietsje meer voor de laatste 10 minuten.Een knappe aanval leidde tot een lage schuiver die nipt naast de paal schoof.Voor de rust moest Vandoorne nog eens plat na een zwak schot.

Dat het moeilijk zou worden was al duidelijk, KVK maakte meer tempo en speelde snedig langs de flanken.Visé beperkte zich enkel tot verdedigen en anti voetbal ook al was dat door de druk van KVK.Na 10 minuten ging Boeka zijn kopbal nipt naast.Een pegel van Fernandez ging langs de verkeerde kant van de paal buiten.KVK kende ongeluk toen een diep gestuurde pass van Elias door Ampe op de lat gekopt werd,de rebound werd door Fernandez terug op de lat gekopt.

Een kwartier voor tijd,Herman werd afgezonderd voor de doelman maar door trek en duw werk kon hij niet goed genoeg af drukken en redde de goalie met de voet.Visé bestond op dat moment niet en het lot sloeg terug genadeloos toe wanneer ze onverdiend 0-1 voor kwamen op hun eerste kans van de tweede periode.Verhasselt schoof de bal koelbloedig onder Vandoorne in doel.Er waren toen nog 9 minuten te spelen.KVK probeerde,in de 90ste minuut kwam Herman allen op de doelman maar werd gepakt door een verdediger en kreeg zijn 2de penalty van de avond.Deze keer scoorde Herman zelf mooi in de hoek.

Eindstand 1-1.KVK verdiende veel meer tegen een Visé die degradatievoetbal toonde.Zeker de tweede helft toonde KVK mooi voetbal met soms vlotte combinaties en snel flankenspel via Fernandez.