Tbilisi stuurt Slavia Praag naar huis

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Tbilisi stuurt Slavia Praag naar huis
Foto: © SC

In de tweede voorronde van de UEFA-Beker heeft Dinamo Tbilisi voor een eerste grote Europese stunt gezorgd. De Georgische club klopte Slavia Praag thuis met 2-0 en schakelde de Tsjechische topper zo uit.
 
Slavia Praag won thuis met 3-1 van Tbilisi en leek zo af te stevenen op een makkelijke kwalificatie voor de UEFA-Beker. Niets was echter minder waar, want uit ging men vanavond met 2-0 de boot in. Melkadze scoorde vlak voor rust de 1-0. Rond het uur legde Kankava de eindstand vast. De Georgiërs hielden de nul op het bord en mogen zo door naar de eerste ronde van de UEFA-Beker. Slavia Praag, een vaste klant op het Europese appel, is zo al meteen uitgeschakeld. De Tsjechen waren één van de acht topreekshoofden in het Europese toernooi.

In Duitsland zal men juichen om de uitschakeling van Slavia. Vfl Bochum profiteert immers van het Tsjechische verlies. De Duitse subtopper wordt immers zo reekshoofd in de eerste ronde. Ook voor België is de uitschakeling goed nieuws, want Tsjechië is één van de concurrenten voor de felbegeerde negende plaats in de UEFA-Clubranking. Deze ranking bepaalt het aantal Europese deelnemers. De negende plaats geeft recht op een vast plaatsje in de Champions League.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties