Analyse Action 21 en Forcom Antwerpen imponeren

Joey Gastmans
Action 21 en Forcom Antwerpen imponeren

Op de eerste speeldag van het nieuwe Futsaljaar hebben de twee topfavorieten voor de titel Action 21 Charleroi en Forcom Antwerpen hun tegenstanders overklast. De Antwerpenaren wonnen met 8-2 in eigen huis van Juventini Beyne. De Karolo's gingen met duidelijke cijfers winnen op het veld van Junkie's Frameries. De bezoekers kwamen pas in de tweede helft volledig onder stoom met een 0-9 eindstand tot gevolg.

De eerste speeldag was meteen goed voor een verrassing. Eurosport Bocholt ging bij buur CP Hasselt winnen met 1-3. CP Hasselt, zonder de geblesseerden Pans en Grünholz, acteerde nonchalant en daar profiteerde Bocholt optimaal van. Minicup Lommel kreeg het gepromoveerde KK Malle over de vloer en had het er knap lastig mee. Malle kwam tweemaal op voorsprong maar de thuisploeg wist drie minuten voor tijd dan toch de beslissende 3-2 te scoren. FP Houthalen-Genk maakte in een Limburgs onderonsje brandhout van degradatiekandidaat Isola Hoeselt, 6-1. Brusseld United en Borgerhout hielden het op een spectaculair 5-5 gelijkspel. De wedstrijd tussen Futsal Châtelet en Kickers Gilly werd verschoven naar zondag 17 december.