Finland en Roemenië winnen

Anthony Van der Planken

In Groep A van de WK-kwalificatie hebben Finland en Roemenië gedaan wat ze moesten doen. Beide ploegen wonnen van respectievelijk Andorra en Macedonië.

Finland had thuis geen enkel probleem met het dwergstaatje Andorra. De Scandinaviërs wonnen met 3-0. Vlak voor de pauze zorgde Aleksei Eremenko Jr voor de bevrijdende 1-0. Hij deed dat met een prachtige vrije trap van op 20 meter. In de tweede helft legde Jari Litmanen de bal af voor Riihilahti, die scoorde en Finland op 2-0 bracht. Uiteindelijk zou Aleksei Eremenko Jr nog voor de 3-0 zorgen. De Fin legde opnieuw een vrije trap feilloos binnen.

Roemenië had het een stuk lastiger met Macedonië. De Roemenen konden pas in extremis winnen van het lelijke eendje uit Groep A. Pancu bracht Roemenië na een klein kwartier op voorsprong, maar in de 74e minuut zorgde Vasoski voor de gelijkmaker. Adrian Mutu scoorde drie minuten voor het einde toch nog de 2-1. Å umulikoski kon die late goal niet verkroppen, reageerde zich af en kreeg bijgevolg rood.

Roemenië neemt zo met zes punten de leiding in Groep A. Finland en Macedonië volgen op drie punten. Andorra en Armenië hebben na één wedstrijd nul punten, terwijl Tsjechië en Nederland hun campagne pas woensdag openen.