James gooit punten te grabbel

Yves Dekoning

Oostenrijk-Engeland 2-2

Na 23 minuten wist Engeland op een rare manier op voorsprong te komen in Oostenrijk. Engeland kreeg een vrije trap binnen de strafschopzone nadat Alex Manninger een terugspeelbal in de handen had genomen. Volgens de Oostenrijkers had scheidsrechter Michel Lubos daarvoor al gefloten en dachten ze dat het spel stil lag. De Engelsen wisten gebruik te maken van de situatie. David Beckham paste de bal listig naar Frank Lampard en die trapte rustig binnen. Vijf minuten voor rust kwam Manninger goed weg toen Michael Owen doorgebroken was. De Oostenrijkse doelman beroerde de bal buiten het strafschopgebied met de handen, maar de officials hadden niets gemerkt.

Na 51 minuten kreeg Alan Smith een schitterende kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Manninger hield Oostenrijk met een sublieme save in de match. Hierna begon de thuisploeg op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Steven Gerrard leek Engeland in de 63ste minuut op rozen te zetten. Met een prachtig afstandsschot maakte hij er 0-2 van. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar zeven minuten later draaide invaller Roland Kollmann een vrije trap mooi binnen. Even later stond het zelfs 2-2 nadat David James zwaar in de fout ging. Hij liet een zwak schot van Andreas Ivanschitz gewoon onder zich door schuiven. De Oostenrijkers konden hun ogen niet geloven en vierden uitbundig de gelijkmaker. Hierna gooide Sven-Goran Eriksson Jermain Defoe in de ploeg. De vinnige aanvaller bracht Engeland bijna terug op voorsprong, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal.

Oostenrijk: Manninger, Standfest, Pogatetz, Aufhauser, Hiden, Stranzl, Sick, Kuhbauer, Glieder, Ivanschitz, Haas.

Engeland: James, Neville, Terry, King, Ashley Cole, Beckham, Gerrard, Lampard, Bridge, Smith, Owen.

Scheidsrechter: Michel Lubos (Slovakia).