Geen doelpunten in Schotland-Slovenie

Stan Govaert
| 0 reacties
Geen doelpunten in Schotland-Slovenie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van uw verslaggever in Hampden Park:

Schotland en Slovenie speelden een doelpuntenloos gelijkspel gisteren in Glasgow, maar het kon gemakkelijk een overwinning voor beide ploegen geweest zijn. Ondanks de flaterende keepers bleef het echter 0-0.

De oproep van bondsoach Berti Vogts om massaal hun ploeg te komen aanmoedigen was niet in dovemans oren gevallen bij de Schotse supporters, en de Tartan Army schreeuwde hun ploeg dan ook 90 minuten naar voor. Het was een aangename partij met de meeste doelkansen voor Schotland, hoewel Slovenie ook enkele keren gevaarlijk was.

Slovenie, met Nastja Ceh in de basis die een puike partij speelde, leek overrompeld door de sfeer, en het waren de Schotten die de eerste kansen hadden tot scoren. Maar pogingen van Dickov, Fletcher en Ferguson werden gepareerd door de Sloveense goalie Mavric.

Na 21 minuten dook Gary Naysmith op in de 16 meter, maar er was niemand aan de tweede paal om zijn inzet te besluiten. Even later zag de Schotse wonderboy McFadden zijn pegel net naast zoeven.

De Slovenen antwoordden via Siljak en Ceh, maar geen van beiden kon Craig Gordon op de proef stellen.

Na de pauze leken de Schotten minder geconcentreerd, want door verschillende verdedigende misverstanden stonden ze bijna op achterstand. Maar Slovenie kon het niet afmaken. Maar ook Mavric aan de andere kant liet zich niet onbetuigd, en presenteerde Schotland de eerste goal, maar Dickov verkwanselde de kans.

Nigel Quashie, een Engelsman die dankzij een Schotse grootmoeder genaturaliseerd werd, kwam nog dichtst bij een goal dankzij een schot vanop 30 meter, maar Borut Mavric kon er nog net met de vingertoppen bij.

Ondanks een fors slotoffensief van de Schotten, aangevuurd door hun trouwe publiek, bleef de scorebordbediener werkloos. Beide bondscoaches waren na de match echter vooral tevreden dat ze niet verloren hadden. 

Schotland: Gordon, Caldwell, Naysmith (Holt), Webster, Mackay, Ferguson, Fletcher, McNamara, Dickov (Crawford), Quashie, McFadden

Slovenie: B Mavric, Knavs, Ceh, Acimovic, Karic, Pokorn, Seslar (Sukalo), M Mavric, Komac, Dedic (Lavric), Siljak

Scheidsrechter: Claus Bo Larsen (Den)
Toeschouwers: 38.278

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties