10.000 risicosupporters in België

Jan De Jong
| 0 reacties
10.000 risicosupporters in België
Foto: © SC

Bent u een supporter die door Binnenlandse Zaken als ‘risicosupporter’ wordt beschouwd? Het zou kunnen. Liefst 10.000 van de 200.000 voetballiefhebbers die elk weekend een match meepikken in één van de nationale reeksen, krijgen dit etiket opgekleefd. Het gaat om supporters die fel tekeer gaan tegen de scheidsrechter, snel opgehitst geraken of fans van de tegenpartij provoceren en ook mensen die een Jupilertje teveel ophebben.
 
Maar daarom bent u nog geen hooligan. Die worden rond de 400 à 500 geschat in België. Wat opvalt, is dat het gedrag van veel mensen verandert rond het voetbalveld. Een echte heethoofd krijgt sinds de invoering van de zogenaamde Voetbalwet een stadionverbod van enkele maanden tot meerdere jaren en een boete. Of dat verbod ook steeds nageleefd wordt, is een andere zaak. Dat controleren is niet evident, geeft Binnenlandse Zaken toe.
 
De Voetbalcel is nu bezig met foto's van de mensen die niet binnenmogen in het stadion. Die overhandigen ze dan aan de clubs en de politie. Ook de camerabewaking in het stadion moet gevoelig verbeteren, zowel in aantal als in beeldkwaliteit. De commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de Raad van State moeten dit besluit wel nog goedkeuren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties