Voorbeschouwing: Club Brugge - Cercle Brugge

Dieter Arens
| 0 reacties
Voorbeschouwing: Club Brugge - Cercle Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond 20 uur is het moment waar elke Bruggeling nu op zit te wachten, want dan volgt de clash tussen Club Brugge en Cercle Brugge.

Club - Cercle is al jaren een derby bij uitstek en morgen zal het niet anders zijn. Vorig jaar zegevierde Club twee keer tegen Cercle. De heenwedstrijd eindigde op een 0-2 overwinning voor Club. De doelpunten toen werden gemaakt door ex-Bruggeling Andres Mendoza en door Timmy Simons op penalty. 

In de terugronde werd het 5-0 voor Club. In de eerste helft hield Cercle nog stand met een 0-0 ruststand, maar in de tweede helft werden ze van het kastje naar de muur gespeeld. Onder andere Verheyen en Lange scoorden de doelpunten.

Club zal het in de derby wel moeten doen zonder Timmy Simons, Philippe Clement en Marek Spilar. Zij zijn geblesseerd. Hierdoor zal Trond Sollied wat moeten schuiven in zijn verdediging. Mogelijke vervangers zijn Birger Maertens, Ivan Gvozdenovic en David Rozehnal.

Cercle heeft minder problemen met zijn kern. Cercle is klaar voor een revanche voor de nederlagen van vorig seizoen. Voor hen is deze wedstrijd de belangrijkste van het seizoen.

In totaal komen er waarschijnlijk zes "echte" Bruggelingen aan de aftrap. Cercle is hoofdleverancier met vijf spelers (Boi, Desmet, Begeyn, Masureel en Vandenbussche) terwijl Brugge het met één speler zal doen (Birger Maertens.)

De scheidsrechter die de derby in goede banen zal proberen leiden is Johan Verbist.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties