1 punt voor Vlijtingen na wanprestatie ref

Jimmy Wouters

De wedstrijd tussen Vlijtingen VV en Thes sport is gisteravond op een 2-2 gelijkspel uitgedraaid. Waarmee vooral de bezoekers tevreden mogen zijn.

De wedstrijd werd ontsiert door het schandalige optreden van scheidsrechter Cuypers. Na een reeks dubieuze beslissingen gaf hij thuisspeler Bruggen rond de 40e min na een overtreding geel en daarna rood. Hoewel het echter zijn 1e gele kaart was. De ref oordeelde echter dat het Bruggens 2e geel was en gaf hem vervolgens rood. Beide lijnrechters, die het ongelijk van scheidsrechter Cuypers zagen, durfden hun verantwoordelijkheid niet opnemen en zo moest vlijtingen 50 minuten met 10 man verder. Een scheidsrechterlijke dwaling!!!!

Op het bewuste moment was de stand 1-1 in een erg aangename partij. De wedstrijd ging goed op en neer, wat in enkele mooie kansen resulteerde. Vlijtingen wist via Jamaer eerst tot scoren te komen, waarna de bezoekers de score gelijk brachten via Convalle. Een prachtige vrije trap van Leduc strandde nog op de deklat maar de score bleef ongewijzigd.

De thuisploeg kwamen furieus uit de kleedkamer en wilden sportief het ongelijk van de scheidsrechter bewijzen. Die flitsende start leverde na enkele minuten meteen een doelpunt op. Raf Jamaer verschalkte voor de 2e maal de bezoekende goalie met een mooi afstandsschot. Na de 2-1 trok  Thes alle registers open. De bivakkeerden constant op de helft van Vlijtingen, maar doelman Hermans kon met hulp van z'n verdediging de 2-1 vasthouden. Thes bleef drukken, maar moest toch 2x haar hart vasthouden op 2 scherpe counters. 5 Minuten voor tijd werd de aanvalsdrag van Thes beloond en kon Vanhamel de 2-2 binnenkoppen.

Een prachtige wedstrijd eindigde zo op een 2-2 gelijkspel, waarin de scheidsrechter het nodig vond om zichzelf in de belangstelling te brengen met enkele schandalige beslissingen en zo Vlijtingen 2 punten ontnam.