Enkel Juventus nog met maximum

Maarten Vandenabeele

Juventus blijft met een 100%-score door het nieuwe seizoen gaan: in eigen Delle Alpi werd Atalanta simpel opzijgezet met 2-0.  David Trezeguet scoorde voor en na de rust met een eenvoudige binnentikker.  Atalanta kreeg geen enkel goede kans bijeengespeeld. Door de zege is Juve meteen de enige overgebleven ploeg met het maximum.

AC Milan wist pas laat zijn veldoverwicht in een doelpunt om te zetten: in de 82e vond Shevchenko dan toch de weg naar de netten, voorbij de uitstekend keepende Pagliuca. Hij zette een strafschop om.  Kaka’ prikte er in de slotminuut nog eentje bij. Danzij de 0-2 houdt Milan, in tegenstelling tot stadsrivaal Inter, voeling met de top.

Het spektakelstuk van deze speeldag was ongetwijfeld Messina – Roma.  De Romeinen blijven in de hoek waar de klappen vallen, want tegen de promovendus werd met 4-3 verloren, ondanks de 3 doelpunten van een herboren Vincenzo Montella.
Parisi opende de debatten toen hij een strafschop feilloos omzette in de 21e minuut. Nog voor de pauze bracht “L’Aeroplanino” de Giallorossi langszij.  Na de rust scoorde Messina via Sullo direct maar Montella boog de 2-1 om in 2-3 in de 64e en 67e minuut.  Wie dacht dat de veer bij de nieuwkomer gebroken was, kwam bedrogen uit, want via Giampa’ en Zampagna hield Messina toch de 3 punten thuis.

Fiorentina herpakte zich na de ongelukkige nederlaag tegen AS Roma op de openingsspeeldag: thuis werd Cagliari met 2-1 verslagen.  De ploeg uit Firenze kwam via Miccoli 1-0 voor en in de laatste minuut verdubbelde Dainelli de voorsprong maar onmiddellijk daarna lukte Suazo de aansluitingstreffer zodat het nog even warm werd maar Fiorentina hield stand: 2-1.

Lazio geraakte in Olimpico niet voorbij Reggina. Simone Inzaghi benutte een penalty op het halfuur maar enkele minuten hielp Bonazzoli de bezoekers definitief op gelijke hoogte.

Siena won van Sampdoria met 2-1. De ploeg uit Genua startte nochtans uitstekend: Flachi scoorde al na 5 minuten.  4 minuten later stond het via Vergassola gelijk en in de 71e minuut scoorde Portanova de winninggoal. Toen was Sampdoria al een tijdje tot 10 herleid na rood voor Carrozzieri.  Samp eindigde zelfs met 9, want ook Volpi moest nog met tweemaal geel van het veld.

Livorno was thuis niet opgewassen tegen Chievo.  Protti bracht de nieuwkomer wel nog op voorsprong na een kwartier, maar Cossato en Semioli zetten de scheve situatie na de pauze recht: 1-2.

Vanavond sluiten Udinese en Parma de 2de speeldag af.