Analyse Speeldag 6 Ligue 1 (1)

Speeldag 6 Ligue 1 (1)

Gisterenavond stonden er al zes wedstrijden van de zesde speeldag in de Franse hoogste klasse op het programma. Marseille won van koploper Toulouse met 1-0. AC Ajaccio behaalde zijn tweede puntje.

Olympique de Marseille, één van de favorieten voor de titel, speelde tegen Toulouse FC, de verrassende leider na vijf speeldagen. Toulouse was de betere ploeg en had enkele mooie kansen, maar Fabien Barthez, doelman van l'OM, verrichtte enkele mirakelsaves. In de 34ste minuut kwam Marseille opzetten en kon Peguy Luyindula vrij inschieten aan de tweede paal. Vier minuten later krijgen Johnny Ecker en Eduardo rood na een woordenwisseling. Net voor rust kreeg Marseille nog een goede kans, maar doelman Revault kon de bal uit zijn doel houden. De tweede helft was een maat voor niets, er werden geen kansen uitgespeeld en zo eindigde de wedstrijd in 1-0 voor Marseille, dat echter won zonder te overtuigen.

De eerste helft in Bordeaux-Rennes was saai om volgen. Beide teams probeerden wel, maar het bleef bij acties zonder dat hier kansen op volgden. De tweede helft begon spectaculairder met enkele kansen voor Bordeaux en eentje voor Rennes. Maar de wedstrijd bloedde dood na een uur spelen. Zes minuten voor tijd kreeg Kalu Uche van Bordeaux nog rood na een overtreding op de enkel van Dudu.

AC Ajaccio kon in extremis zijn tweede puntje van het seizoen binnenhalen. Het speelde 1-1 gelijk tegen AS Saint-Etienne. De uitclub kwam nochthans op voorsprong in de 41ste minuut dankzij een doelpunt van Feindouno, de huurling van Bordeaux, maar AC Ajaccio kon net voor affluiten gelijk maken in deze saaie wedstrijd. Waldir Lucas Pereira kon een center van Marcelinho binnenkoppen.

Nicolas Penneteau was de matchwinnaar in Lyon-Bastia. De doelman van Bastia behoedde zijn team meermaals voor een doelpunt van Lyon, dat net als tegen Manchester goed speelde en er alles aan deed om te winnen, maar niet kon afwerken.

Nantes won met 1-0 van Istres, maar deed dit zonder glans. Landreau speelde een sterke wedstrijd en Istres was de gevaarlijkste ploeg. Nantes kon in de tweede helft scoren dankzij een geweldige trap vanop 25 meter van Nicolas Savinaud. Tegen de gang van het spel in kwam Nantes op voorsprong en kon deze behouden tot het einde van de wedstrijd.

In tegenstelling tot de andere wedstrijden van gisterenavond werd er in Strasbourg-Lens wel veel gescoord. De wedstrijd eindigde er op een 2-2 gelijkspel. Yacine Abdessadki kon na elf minuten de thuisclub op voorsprong zetten na een center van Camadini. Net na het halfuur kwam Lens langszij dankzij een doelpunt van Daniel Cousin. In de 71ste minuut kwam de thuisclub weer op voorsprong. Ulrich Le Pen maakte het doelpunt. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd redde Eric Carrière de meubelen van zijn team.

Vanavond worden er nog vier wedstrijden afgewerkt.