Analyse Speeldag 6 Ligue 1 (2)

Speeldag 6 Ligue 1 (2)

Vandaag werden er nog drie wedstrijden van de zesde speeldag in de Franse hoogste klasse afgewerkt. Auxerre pakte Metz in met 4-0, Nice won met 2-1 van Sochaux en Caen verloor met 2-0 op het veld van Lille. PSG-Monaco is nog aan de gang.

Auxerre verpletterde Metz dus met 4-0. Al na zes minuten stond het 1-0 voor de thuisclub na een doelpunt van Benjamin Mwaruwari die de bal achter Wimbée in doel krijgt na een mooie actie van Lachuer en Cheyrou. Een kwartier later was het weer Mwaruwari die Auxerre op 2-0 bracht. Nog eens vier minuten later kon Bonaventure Kalou Auxerre op een zeer comfortabele 3-0 voorsprong zetten. Net na het uur kreeg Venn Touré van Metz zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht terecht gaan douchen. Vier minuten later kon Auxerre het numerieke overwicht uitbuiten en scoorde Lionel Mathis de 4-0... Net voor het einde van de wedstrijd scandeerde het thuispubliek 'on est les premiers'. Auxerre wordt eerste in de stand, samen met Bastia en Lyon.

Sochaux kwam al na twaalf minuten op voorsprong tegen Nice dankzij een doelpunt van Fabien Boudarene. Marama Vahirua bracht de thuisclub net voor het halfuur langszij na een strafschop. Net na rust scoorde Victor Agali het doelpunt dat later de overwinning zou betekenen. Nice behaalt zo zijn eerste overwinning.

Lille-Caen brak open in de 23ste minuut toen Milenko Acimovic de thuisclub met een mooi doelpunt op voorsprong bracht. Net voor het officiële einde van de wedstrijd kon Philippe Brunel de score nog aandikken tot 2-0.