AS Roma komt met schrik vrij

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
AS Roma komt met schrik vrij
Foto: © SC

    

De UEFA heeft haar beslissing in de zaak AS Roma bekend gemaakt. Met die beslissing zullen vooral de Romeinen zich goed voelen.

De UEFA veroordeelt Roma immers tot een 0-3 forfaitzege tegen Dynamo Kiev én het spelen van de overige thuiswedstrijden achter gesloten deuren. Dat is het gevolg van het incident met scheidsrechter Anders Frisk. De Zweed werd tijdens de rust van AS Roma – Dynamo Kiev geraakt door een projectiel en werd met een bloedende wonde aan zijn hoofd afgevoerd. De wedstrijd werd meteen daarna stilgelegd. Kiev stond overigens met 0-1 voor.

 

Roma verliest die wedstrijd nu dus met 0-3. Dat brengt Dynamo Kiev en Bayer Leverkusen (dat met 3-0 won van Real Madrid) aan kop van de poule. Daarenboven moet AS Roma de resterende twee thuisduels in de groepsfases zonder publiek afwerken. Wanneer AS Roma naar de tweede ronde gaat, vervalt die straf.

Roma is wellicht erg opgelucht met de beslissing. In de wandelgangen werd er immers gesproken over een totale uitsluiting uit de Champions League. Over een geldboete werd er overigens niets gezegd.

De beslissing van de UEFA is nog niet definitief. De betrokken partijen kunnen nog tot 24 september in beroep gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties