Bayern op kruissnelheid

Na een moelijke start lijkt Bayern München nu op de goede weg te zijn.
In een eerder rommelige en harde partij kon het de topper tegen Bremen winnen.De thuisploeg moest reeds na zeven minuten Frank Fahrenhorst vervangen die in een duel met Ballack een neusbeenbreuk opliep. De toon was meteen gezet.
Diezelfde Ballack opende dan de score in de 20e minuut en toen Schweinsteiger in de 75e minuut de score verdubbelde  werd het duidelijk dat het moeilijk zou worden voor Bremen.
Klose kon nog wel milderen in de 81e minuut maar het mocht niet meer baten: de drie punten waren voor de bezoekers.

Hertha Berlijn doet dan weer een goede zaak door te gaan winnen bij Kaiserlautern, doelpunten van Kovac en Muller.

Nieuwkomer Mainz 05 blijft vriend en vijand verbazen en ging weer drie punten halen op verplaatsing. Ditmaal bij Freiburg, dat toch een thuisreputatie heeft. Zo blijft de ploeg van Mainz op een mooie vijfde plaats.

Borussia Dortmund speelde thuis tegen Nürnberg zijn zwakste partij van het seizoen. Voor 73.500 toeschouwers kwamen de bezoekers op een 0-2-voorpsrong binnen de twee minuten (23/25). Jan Koller kon in de 28e minuut met het hoofd milderen en op slag van rust was er alweer Koller met zijn tweede.
In de tweede helft waren er welgeteld twee kleine kansjes voor de thuisploeg die blij mochten zijn dat keeper Warmuz wel een goede dag kende. Het blijft wachten op de eerste thuiszege.

Ook het Wolfsburg van Erik Gerets speelde niet zijn beste partij en had een portie geluk nodig tegen Gladbach, waar Van Kerckhoven 68 minuten mee mocht doen maar niet overtuigde.
Spelmaker d' Allessandro opende in de 13e minuut, Neuville maakte twee minuten later de gelijkmaker. De beste kansen waren voor de bezoekers, maar Schnoor bracht net voor de rust de thuisploeg terug voor.
De tweede helft was weer voor de bezoekers, die echter niet meer tot scoren kwanem. Een gevleide overwinning voor Wolfsburg dat zo leider blijft.

Hansa Rostock ging ten onder tegen een mondig Hannover 96, 1-3.

Bayer Leverkusen had geen probleem met een mak Hamburg waar de situatie nu toch wel prangend wordt. Krzynowek, Juan en Berbatov zorgden voor de 3-0.