Völler: "Had de problemen bij Roma onderschat"

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Völler: "Had de problemen bij Roma onderschat"
Foto: © SC

Zaterdagavond lichtte Rudi Völler in het ZDF-programma 'Sportstudio'  de redenen voor zijn vertrek bij AS Roma toe: "Ik had de problemen binnen de ploeg onderschat", verklaarde de ex-trainer van de Italiaanse club.

Völler was precies 25 dagen actief als trainer van AS Roma. Hij volgde begin september Cesare Prandelli op, die wegens familiale redenen erg plots ontslag nam. Onder Völler misten de Romeinen echter volledig hun start in de Italiaanse competitie, en ook de eerste CL-wedstrijd tegen Kiev verliep op dramatische wijze. Völler hield uiteindelijk de eer aan zichzelf en stapte op.

"Toen ik in Rome toekwam, was het daar een grote chaos: een aantal spelers was plots vertrokken, de voorbereiding was chaotisch verlopen, en bij de start van de competitie waren er zelfs spelers die ik nog niet eens had ontmoet wegens hun interlandverplichtingen. Ik heb geprobeerd om de problemen op mijn manier op te lossen, maar dat is me dus niet gelukt", aldus der Rudi in het Duitse sportprogramma.

De vroegere trainer van de Duitse nationale ploeg maakte ook nog duidelijk dat zijn werk bij zijn oude liefde eigenlijk een vriendendienst was: "Ik ben er aan de slag gegaan omdat de club in nood zat en ik als ex-speler veel aan die club te danken heb. Toen ik de beslissing nam om op te stappen, vroeg de voorzitter me nog om toch te blijven. Maar ik ben niet iemand die makkelijk op zijn beslissingen terugkomt."

Völler gaat er nu naar eigen zeggen een tijdje tussenuit: "Iets wat ik eigenlijk na het EK, toen ik opstapte bij de nationale ploeg, al had moeten doen. Zeker tot kerstmis trek ik me terug, daarna zien we wel." Over een eventuele terugkeer naar zijn andere oude liefde, Bayer Leverkusen, bleef de Duitser terughoudend: "De huidige ploegleiding levert goed werk. Er is dus geen reden om die mensen op te jagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties